Emniyet müdürünü, teröristlerle aynı koğuşa koydular

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasını engelleme sürecindeki hukuksuzlukların ardı arkası kesilmiyor.

Emniyet müdürünü, teröristlerle aynı koğuşa koydular

İhaleye fesat karıştırmaktan 170 yıl hapse mahkûm olan işadamının açıklamaları üzerine tutuklanan emekli emniyet müdürü Anadolu Atayün, talimatla Konya Cezaevi'nden Ankara Sincan Cezaevi'ne nakledildi. Atayün'ün avukatlarının sık sık ziyaretine gelmesi üzerine geçen hafta böyle bir karar alındığı ileri sürüldü. Atayün'ün ‘illegal dinleme' iddialarıyla ilgili tutuklu bulunan meslektaşlarının yanına değil de terör örgütü PKK/KCK, DHKP-C ve Hizbullah militanlarının bulunduğu binadaki bir koğuşa konulması da tepki çekti. Avukatları ve yakınları Atayün'ün hayatının tehlikede olduğu yarısında bulunuyor.

22 Temmuz sahur operasyonu sonrasında tutuklanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski TEM Şube Müdürü Yurt Atayün'ün ardından kardeşi Anadolu Atayün de 4 meslektaşı ile birlikte mahkeme tarafından 25 Mayıs'ta Konya'da tutuklanarak cezaevine konuldu. İddialara göre, Atayün'ün avukatları ve yakınları sürekli ziyaretine gelmesi cezaevi yönetimini rahatsız etti. Bu durum Adalet Bakanlığı'na iletildi. Bakanlık yetkilileri de farklı gerekçeler öne sürerek geçtiğimiz hafta Atayün ile birlikte diğer emniyet mensuplarının Ankara'ya nakline karar verdi. Sincan Cezaevi yönetimi, Atayün ile birlikte Kerim Doğan ve Yücel Aşık'ı diğer tutuklu emniyet mensuplarının koğuşuna koymak yerine terör örgütü mensuplarının kaldığı F tipi binada bulunan bir koğuşa yerleştirildi.

KAYSERİ SAPIĞI YAN KOĞUŞTA KALIYOR

İddialara göre, Atayün'ün kaldığı binada, 2011 yılında Kayseri'de ikisi kardeş üç çocuğu öldüren sapık katil Uğur Veli Gülışık ve 9 Ocak 1996'da gerçekleştirilen Sabancı Center cinayetlerinin zanlılarından Mustafa Duyar'ı öldüren Sami Tokur bulunuyor. Bununla birlikte terör örgütleri PKK/KCK, DHKP-C, ve Hizbullah soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan onlarca terörist de aynı binada bulunuyor. Atayün ve iki polis memuru, açık görüş ve telefon görüşmeleri sırasında sık sık örgüt mensuplarıyla karşılaşıyor. Teröristlerin sözlü ve fiili müdahaleleri ile karşılaştıkları aktarılıyor.

Hatta bazı cezaevi gardiyanlarının “Sizin güvenliğinizi tam olarak sağlayamayız” dedikleri ileri sürülüyor. Polislerin  avukatları, cezaevi yönetimi ile irtibata geçerek müvekkillerinin farklı bir binaya alınmaları talebinde bulundu. Ancak cezaevi yönetimi, talebe olumsuz karşılık verdi. Avukatlar, Adalet Bakanlığı'na da başvuracak.ZAMAN
<< Önceki Haber Emniyet müdürünü, teröristlerle aynı koğuşa koydular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER