Emniyet müdürünün kayınpederini ziyaretini suç saydılar

Kayınpederinin evinden verildiği telefon sinyallerinin savcı tarafından çarpıtılarak suç delili gibi sunulduğunu anlattı.

Emniyet müdürünün kayınpederini ziyaretini suç saydılar

Hidayet Karaca ve El Kaide bağlantılı olduğu iddia edilen Tahşiye grubu hakkında soruşturma yürüten polislerin yargılandığı davaya tutuklu Emniyet Müdürü Mustafa Kılıçarslan’ın savunması ile devam edildi. Kılıçarslan savunmasında, telefonunun kayınpederinin evinden verildiği sinyallerinin savcı tarafından çarpıtılarak suç delili gibi sunulduğunu anlattı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya eski Emniyet Müdürü Kılıçarslan’ın sözleri damga vurdu. Kılıçarslan, iddianamede bomba bulunan Tahşiye grubuna ait evin olduğu bölgeden operasyondan bir gün önce telefonu sinyal verdiği için operasyon öncesi evin etrafında olmakla suçlandığını hatırlattı. Kılıçarslan, “21 Ocak’ta telefonumun oradan sinyal vermesi kayınpederimin evinde olduğumun delilidir. Eğer bu suçsa ben bu suçu bu tarihten önce de sonra da işledim. İşlemeye devam edeceğim.” dedi. 

Tahşiyecilere kumpas kurduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan emniyet amiri Mustafa Kılıçarslan, HTS kayıtlarına dayanılarak kendisine yöneltilen suçlamaları tek tek çürüttü. Tahşiye grubu hakkında soruşturma yürüten polisler ve gazeteci Hidayet Karaca’nın yargılandığı sözde ‘kumpas’ davasının dünkü duruşmasında ifade veren Kılıçarslan, telefonunun, Tahşiyecilere ait evin olduğu bölgeden operasyondan bir gün önce sinyal verdiği için suçlandığını hatırlattı. 



Tahşiye’den tutuklu polis HTS kayıtlarını çürüttü

Kayınpederinin evinin söz konusu adrese yakın olduğunu belirten Kılıçarslan, operasyondan önceki sonraki tarihlerde de telefonunun aynı bölgeden defalarca sinyal verdiğini kaydetti. Kılıçarslan, “Kayınpederimin evi burada. Burdan sinyal verdiği için benim de bu çalışmaya katıldığım iddia ediliyor. 2008 yılında buraya 10 defa gitmişim. 2009 yılında onlarca defa telefonum burdan sinyal vermiş. En son 22 Temmuz 2011’de telefonum burdan sinyal vermiş. Çünkü bu tarihte Diyarbakır’a tayin oldum. İzne geldiğimde kayınpederimin evinde kalmıştım. Savcı sadece arama gününden bir gün öncesine ait verileri iddianameye koyarak algı oluşturmaya çalışıyor. Biraz insaf!” ifadelerini kullandı. Kılıçarslan, akşam saatlerinde tahliye oldu.

ABD mahkemesinin ‘ret’ kararı mahkemeye sunuldu

Bu arada, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, geçtiğimiz günlerde ABD Mahkemesi’nin Tahşiyecilerin açtığı davada verdiği ‘red’ kararını mahkemeye sundu. Söz konusu davanın arkasında hükümetin olduğu ve her türlü bilgi belge desteğinin verildiğini anlatan Albayrak, “Bu dava neticelendi ve dava düşürüldü. Bu karar müvekkilim hakkındaki iadeyi doğrudan ilgilendiriyor.” dedi.

<< Önceki Haber Emniyet müdürünün kayınpederini ziyaretini suç saydılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER