Emniyet şeridindeki kaza bayram trafiğini kilitledi

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde minibüs emniyet şeridinde duran otomobile çarptı. Otomobilin kaportası aracın üzerinden ayrılırken, kazada 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Emniyet şeridindeki kaza bayram trafiğini kilitledi

Tatili yurt dışında geçirmek için yola çıkanlar da Tekirdağ- İpsala arasındaki 80 kilometrelik yolu 2.5 saatte geçebildi. Kaza sabah saatlerinde, TEM Otoyolu'nun Hendek ile Düzce il sınırı arasında meydana geldi.
Emniyet şeridindeki bayram trafiğini kilitledi | Samanyolu Haber
Ankara yönüne giden 22 LE 719 plakalı otomobil emniyet şeridinde durdu. 26 KV 489 plakalı minibüs hızla emniyet şeridinde duran otomobile arkadan çarptı. Otomobilin kaportası çarpmanın etkisiyle aracın üzerinden ayrıldı. 112 Acil ekipleri yaralılara müdahale ederken, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yaralıları araçtan çıkardı. Otomobilde bulunan kimlikleri belirlenemeyen 3 kişi yaşamını kaybederken, yaralanan Fecri Çelik, Adnan Çelik ve Erol Çelik kaldırıldıkları Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Kaza nedeniyle yolda uzun araç konvoyları oluştu.

Trafikteki son durumu öğrenmek için tıklayın

ÇANAKKALE'DE TATİLCİLERİN FERİBOT KUYRUĞU

Bayram tatili için araçlarıyla yola çıkanlar, Çanakkale'nin Avrupa yakasındaki Gelibolu ve Eceabat ilçeleri ile Kilitbahir Köyü'ndeki feribot iskelelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasında kalan Gelibolu ve Eceabat ilçeleri ile Kilitbahir Köyü'nden, Anadolu yakasındaki Çanakkale merkezi ve Lapseki İlçesi'ne geçiş yapmak isteyen tatilciler, gece saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturmaya başladı. Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması; Gelibolu- Lapseki hattında dört, Eceabat- Çanakkale hattında üç feribot ile Kilitbahir- Çanakkale hattında ise dört mini feribotla sabaha kadar saatsiz olarak dolmuş usulü çalıştı. Ayrıca Gelibolu'dan Lapseki'nin Çardak Beldesi'ne özel şirkete ait altı mini feribot saatsiz olarak sefer yaptı. Tatilcilerin araçlarının oluşturduğu yoğunluk dolmuş usulü seferlerle eritilmeye çalışıldı.

SAHURDAN SONRA YOĞUNLUK

Fakat İstanbul ve Trakya bölgesindeki illerden sahurdan sonra yola çıktıkları düşünülen tatilcilerin, sabahın erken saatlerinden itibaren Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerine akın etmesiyle feribotların saatsiz seferleri de yetersiz kalmaya başladı. Eceabat- Çanakkale hattında Eceabat ilçesi çıkışından Kilye Koyu'na kadar uzanan araç kuyruğu üç kilometreyi geçti. Gelibolu İlçesinde de yine uzun araç kuyruğu oluştu.

TATİLCİLERDEN TEPKİ

Eceabat'tan Çanakkale'ye geçmek için feribot sırası bekleyen tatilciler duruma tepki gösterdi. İstanbul güzergahından Çanakkale'ye seyrederken yolların sakin olduğunu belirten tatilciler, feribot iskelesinin ise yolun sonu olduğunu söyledi. Tatilciler, Eceabat'a kadar rahat ulaştıklarını ancak feribot kuyruğu nedeniyle Çanakkale Boğazı'nı bir türlü geçemediklerini söyleyerek, feribot sırasında 2- 3 saat beklemek zorunda kaldıklarını kaydetti. Sürücüler, özellikle toplu taşıma araçları olan şehirler arası otobüslere öncelik tanınmasına kızdı. Büyük otobüslerin sıra dışı feribotlara alınması nedeniyle kuyrukta bekleme sürelerinin uzadığını ifade etti.

ADALARA DA YOĞUNLUK VAR

Çanakkale Boğazı'nı geçmek isteyen tatilciler ayrıca Gökçeada ve Bozcaada'ya gidişlerde de yoğunluk oluşturuyor. Kabatepe'den Gökçeada'ya üç, Geyikli'den Bozcaada'ya ise iki feribot ile saatsiz hizmet veren Gestaş, bu hatlardaki yoğunluğu eritmeye çalışıyor. Ancak Bayram tatili için Adalara yoğun ilgi olması Kabatepe ve Geyikli feribot iskelelerinde de yoğunluk yaşanmasına neden oluyor.


ESKİHİSAR'DA YOĞUNLUK

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Eskihisar Topçular Feribot İskelesi'nden araçları ile Yalova'ya geçmek isteyen tatilciler, iskele önünde uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bazı sürücüler, arkadan gelip sıra beklemeden öne geçen vatandaşlardan yakındı. Bir vatandaş, "Sürücüler kendi haklarına sahip çıktığı kadar başkasının hakkına da saygı göstersin. Kimse kimsenin yol hakkını almasın." dedi.


TEKİRDAĞ-İPSALA KARAYOLU FELÇ OLDU

Bayram öncesi şehirlerarası yollarda artan araç sayısına bir de karayollarında bakım- onarım çalışmaları eklenince trafik felç oldu. Tatili yurt dışında geçirmek için yola çıkanlar, Tekirdağ- İpsala arasındaki 80 kilometrelik yolu 2.5 saatte geçebildi.

Karayollarının birçok noktasında olduğu gibi Tekirdağ ve ilçelerinde onarım ve yapım çalışmaları trafiği felç etti. Malkara'da 3 noktada devam eden onarım ve bakım çalışması, İnecik'te yol bakım çalışması ile giriş ve çıkıştaki battı- çıktı geçit inşaatı, Keşan'da yol yapım çalışması Tekirdağ-İpsala yolunda seyreden sürücüleri çileden çıkardı.

Bayramı yurt dışında geçirmek için bu sabah İstanbul'dan yola çıkanlar, karayolu bakım- onarım ve yapım çalışmaları nedeniyle kuyruklarda uzun süre beklemek zorunda kaldı.

BEDAVA GEÇİŞLER BAŞLADI

Ramazan Bayramı nedeniyle otoyol ve köprülerden ücretsiz geçiş gece yarısından itibaren başladı. Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler ise araçlarını Boğaziçi Köprüsü gişelerinde hemen önce yol kenarına park ederek ücretsiz geçişin başlamasını bekledi. Yol kenarında araçlarını park eden vatandaşlar ücretsiz geçişi beklediklerini söylediler. Gişelere ise üzerinde "Geçişler ücretsizdir. İyi bayramlar. Ulaştırma Bakanlığı" yazısı asıldı.


DHA
<< Önceki Haber Emniyet şeridindeki kaza bayram trafiğini kilitledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER