Emniyette 'Ak' dönem

Doğrudan merkeze bağlı çalışmak üzere Özel Harekat ve Çevik Kuvvet kurulduğu iddia edildi.

Emniyette 'Ak' dönem

Doğrudan merkeze bağlı çalışmak üzere 8 ilde Özel Harekat Müdürlüğü, 4 ilde ise Çevik Kuvvet Müdürlüğü kuruldu. Özel Harekatın En Özel Müdürlükleri bu illerdekiler olacak: Diyarbakır, Van, Batman, Adana,Erzurum, Samsun ve İstanbul. Çevik Kuvvet’in yeni özel müdürlükleri Adana, Diyarbakır,Erzurum Ve Van’da görev yapacak Yeni kurulan 12 müdürlüğün her birinde de 4’er adet şube müdürlüğü bulunacak Seçime ramak kala, polis devletini inşada yeni ve çok özel bir modeli uygulamaya konuldu. Buna göre, Emniyet genel müdürlüğü bünyesinde doğrudan merkeze bağlı görev yapmak üzere aralarında Diyarbakır, Adana,Van ve İstanbul’un da bulunduğu 8 ilde Özel Harekat Müdürlüğü, 4 ilde ise Çevik Kuvvet Müdürlüğü kuruldu.

YENİ BİR OPERASYON

Taraf'tan Adnan Keskin'in haberine göre, hükümet, paralel ile mücadele başlığı altında hallaç pamuğu gibi atan, onlarca müdürünü tutuklayıp, onlarcasını meslekten ihraç ettiği, kolej ve akademilerini kapattığı ve son olarak da İç Güvenlik Paketiyle yetkilerini artırdığı emniyet teşkilatıyla ilgili yeni operasyonel kararını dün yayımladı. 14 nisan tarihinde alınmasına karşın dün yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararları emniyetin toplumsal muhalefeti bastırmada işlevsel görevleri bulunan Özel Harekat ile Çevik Kuvveti kapsıyor. Bu kararlardan ilkiyle Özel harekat polisinin de en özel müdürlükleri olacak. Çünkü, bu ilk karar, 8 ayrı ilde Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak Özel Harekat Müdürlüğü ve bunlara bağlı 4’er adet de Şube Müdürlüğü kurulmasını öngörüyor. Buna göre; bundan sonra emirleri doğrudan Ankara’dan EGM’den alarak faaliyet yürütecek Özel Hareket Müdürlüklerinin kurulacağı iller şöyle: Adana, Antalya, Batman, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Samsun ve Van.

ÇEVİK KUVVETİN EN ÇEVİKLERİ

Diğer Bakanlar Kurulu kararı ise Çevik Kuvvet polisiyle ilgili oldu. Buna göre de; 77 ildeki Çevik Kuvvet şu müdürlüklerinden farklı olarak EGM bünyesinde doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak çalışmak üzere yeni Çevik Kuvvet Müdürlükleri kurulacak. Her iki bakanlar kurulu kararıyla bu yeni örgütlenmede dört ilin daha özel konumda tutulduğu görüldü. Çünkü; Adana, Diyarbakır, Erzurum ve Van illerinde hem doğrudan merkeze bağlı Özel Harekat Müdürlüğü hem de Çevik Kuvvet Müdürlüğü kurulmuş oldu. Bu arada, yeni dönemin özel polis örgütlenmesi bununla sınırlı olmayacak. 8 ilde yeni kurulan merkeze bağlı Özel Harekat Müdürlükleri ile 4 ildeki yeni Çevik Kuvvet Müdürlüklerinin bünyelerinde de 4’er adet Şube Müdürlüğü kurulacak.
<< Önceki Haber Emniyette 'Ak' dönem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER