Emniyette skandal sorular

Sözde paralel yapı iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilere sorulan sorular "pes" dedirtti.

Emniyette skandal sorular

Sözde paralel yapı iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan operasyonda Türkiye'nin saygın isimleri hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyette ifadesi tamamlanan ve aralarında AK Parti İzmir eski Milletvekili İlhan İşbilen'in de bulunduğu 4 kişi adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki isimlere emniyette sorulan sorular "bu kadar da olmaz" dedirtti. 

SORGUDA SKANDAL SORULAR 

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin akrabası olan Kazım Avcı'ya, "PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın öldürülmesini teklif ettiniz mi?" diye soruldu. Avcı ise skandal soruya "Bu teklifi kime etmişsem ispat etsinler" şeklinde cevap verdi. "Öcalan'ın öldürülmesi konusunda kimden talimat aldınız?" sorusu da skandallar arasında yer aldı. Hizmet hareketi ile terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği Dağlıca ve Aktütün saldırılarının ilişkilendirilmeye çalışılması da dikkat çekti. 

GÜLEN MESİH Mİ?

Avcı'ya Gülen'i tanıyıp tanımadığı, Gülen'in neden evlenmediği ve Hocaefendi'nin kitaplarını okuyup okumadığı gibi tuhaf sorular yöneltildi. "Fethullah Gülen mesih midir?" sorusuna ise Avcı "Bugüne kadar kendisinden böyle bir ifade duymadım" diyerek cevap verdi.

BİR DİZİ SKANDALI DAHA 

Avcı'ya sorulan skandal sorulardan biri de, Samanyolu TV'de daha önce yayımlanan bir diziyle ilgiliydi. Avcı'ya "Şubat Soğuğu isimli dizideki mesajlarla ilgili talimatlar kimden alınır?" diye soruldu.

HTS KAYITLARINDAN ÖRGÜT ÇIKARMA ÇABASI

Soruşturma savcısı Serdar Coşkun'un talebi üzerine polis gözaltına alınan şahıslara geçmiş yıllara ait telefon görüşmeleri ve HTS kayıtlarını da sordu. Avcı'ya 13 Ağustos 2015'te neden Eskişehir'e gittiği soruldu. Avcı ise oğlunun Eskişehir'de çalıştığını ve düğün yapacağı için hazırlıklar kapsamında yanına gittiğini anlattı.





<< Önceki Haber Emniyette skandal sorular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER