Emniyet'ten MİT'e 'Ahmet Hakan' golü

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ekim 7 2015
Ahmet Hakan’a saldıranların “İşin içinde MİT var. Reis var” şeklindeki ifadelerinin süzgeçten geçirilmeden tutanaklara girmesi güvenlik birimlerini karşı karşıya getirdi. Bu durum, “Emniyet’in MİT’e golü” şeklinde yorumlandı.
Emniyet'ten MİT'e 'Ahmet Hakan' golü
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın evinin önünde darp edilmesi ile ilgili tartışmalar sürerken, saldırganların ifadeleri güvenlik birimleri arasında krize neden oldu. Özellikle saldırganların, “İşin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var” şeklindeki iddialarının polis tutanaklarında yer alması, güvenlik birimlerini karşı karşıya getirdi. Ankara’da bu durum, “Emniyet’in MİT’e golü” şeklinde yorumlanırken, gerilimin daha da büyümesinden endişe ediliyor. Tutanak krizinin ayrıntıları şöyle:

“MİT SUÇLAMASI” RAHATSIZ ETTİ

Taraf Gazetesi'nden Hüseyin Özay'ın kulis bilgilerine göre Ahmet Hakan’a saldıran dört kişiden biri olan Fuat Elmas’ın ifadesinde saldırı talimatını emekli polis Yahya Kemal Gezer’den aldığını öne sürerek, “İşin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var” iddiasında bulunması, saldırı ile ilgili soru işaretlerinin artmasına yol açtı. Teamüller gereği, bu tür iddiaların ortaya atılması halinde olayın taraflarına haber verilir ve iddiaların gerçek olup olmadığı araştırılırdı. Bu araştırmanın ardından da, ifadeler düzenlenirdi. Ancak bu kez prosedür tam olarak işletilmedi. Saldırganların ifadeleri hiçbir süzgeçten geçirilmeden tutanaklara yansıtıldı. Tutanaklar da jet hızıyla avukatlara ve üçüncü şahıslara ulaştırıldı. Bu durum gözlerin Emniyet’e çevrilmesine yol açtı.

“ÜZERİMİZE KALMASIN”

Taraf’ın edindiği bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatının büyük kısmı son dönemde gerçekleşen siyasi operasyonlardan büyük rahatsızlık duyuyor. Çözüm sürecinin sona ermesi ile birlikte çok sayıda polisin çatışmalarda şehit olması, Emniyet içindeki rahatsızlığın artmasına yol açtı. Hürriyet’e yönelik iki saldırının ardından Emniyet’in hedef haline getirilmesi ve kimsenin de Emniyet’e sahip çıkmaması, siyasi operasyonlarla ilgili rahatsızlığın daha da artmasına ned

Bu haberler de ilginizi çekebilir