Emniyet'ten sosyal medyada 'siber devriye' açıklaması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 2 2020
Paylaş
X Post
Son günlerde gündeme gelen sosyal medya ile ilgili düzenleme konusu sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de 'siber devriye' açıklaması geldi.
sol.org.tr'de yer alan habere göre Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada 7/24 esasına göre ‘siber devriye’ faaliyeti yürüttüğünü, Atatürk’e hakaret ve Cumhurbaşkanına hakaret suçlarının resen takip edildiğini açıkladı.
Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada yürütülen “siber devriye” faaliyetleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.
“Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya ortamında 7/24 esasına göre siber devriye faaliyetleri yürütmektedir” denilen açıklamada Cumhurbaşkanına hakaret suçunun resen takip edildiği belirtildi.
Açıklamada “Siber devriye faaliyetleri kapsamında, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun çerçevesinde Atatürk’e yönelik hakaret suçları ile TCK 299 maddesi gereğince Cumhurbaşkanına Hakaret suçları resen takip edilmektedir. Bakan, milletvekili ya da benzer siyasi kişiliklere yönelik olarak işlenen hakaret suçları takibi şikâyete bağlı suçlar kapsamında değerlendirildiğinden ancak kişilerin şikâyeti üzerine adli makamların talep ve talimatları doğrultusunda işlemler yapılmaktadır” denildi.
'Adli süreçlere delil olacak nitelikte çalışmalar'
EGM’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Ayrıca sosyal medya üzerinde ya da internet ortamında, kişi ve kurumları hedef göstermek suretiyle gerçek dışı algı oluşturmayı hedefleyen, terör örgütleri ve illegal yapılanmaların sosyal medya faaliyetlerine destek niteliği taşıyan ya da takibi şikâyete bağlı olmakla birlikte toplumda infial uyandıran içerikler hassasiyetle takip edilmekte, bu hususlarda adli süreçlere delil olacak nitelikte çalışmalar yapılmaktadır.
Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadele; siyasî düşünce, din, mezhep, cinsiyet ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin sanal ortamda da sür
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Time to Help'ten kurban kampanyası2.AKP konuşulmasını bile istemiyor: 'Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olma gibi bir durumu yok'3.Rabia Naz dosyasında şüpheler artıyor: Deliller karartıldı mı?4.Merz: Trump'la iş birliğinden vazgeçmem5.Kulis: Üç parti Babacan'ın adaylığında anlaştı
6.Avrupa'da alarm: ABD'nin asker çekme kararının ardından savunmaya çare aranıyor7.Hürmüz'de sıcak gelişme: İran 'savaş gemisini vurduk' dedi ABD yalanladı8.İBB duruşmasında tansiyon yükseldi: Başkan salonu terketti, dava ertelendi9.İran'dan Trump'ın planıda rest: 'Bölgeye yaklaşırsanız donanmayı hedef alırız'10.Moskova'da ünlü gökdelene İHA çarptı

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

CUMA KARAMAN












