En az 1.5 milyon öğrenci öğretmensiz kalacak!

Hizmet Hareketi'ne yönelik cadı avının ardından dün de 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasıyla, en az 65 bin öğretmenin bayram sonrası okula başlayamayacağı, en az 1.5 milyon öğrencinin öğretmensiz kalacağı kaydedildi.

SHABER2.COM


En az 1.5 milyon öğrenci öğretmensiz kalacak!

15 Temmuz sonrası Hizmet Hareketi'ne yönelik cadı avı dün de teröre destek gerekçesiyle 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasıyla bayram sonrasında en az 65 bin öğretmenin okula başlayamayacağı belirtiliyor. 

Bu da en az 1.5 milyon öğrencinin öğretmensiz kalması anlamına geliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, "Ekim’de 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Ancak bu öğretmenlerin paylaşımı, yerleşmesi, sınıf oluşturulması gibi bir süreç nedeniyle Kasım sonunda işlerine başlayabileceğini düşünebiliriz. Bu da birinci yarı yılda eğitimde çok büyük sıkıntıya, eğitimin yapılamamasına neden olacak” dedi.

“BİNLERCE OKUL AÇILAMAYACAK”

Böylece en az 1.5 milyon öğrencinin öğretmensiz kalacağını vurgulayan Karaca, şunları söyledi: “Binlerce okul açılamayacak. Özellikle doğu ve güneydoğuda 2-3 öğretmeni kalan okullar var. Bu ve buna benzer okullarda eğitim yapılamayacak. İşin acı tarafı, görevden alınmaların hiçbir adli idari soruşturması olmadan yapılması. Herhangi bir soruşma bile açılmamışken, son süreçte siyasi yönelimle oluşturulan listeler bunlar.”

“DERS PROGRAMLARI HAZIRLANAMIYOR”

Eğitim-İş Genel Basın Yayın Sekreteri Dilek Yurdugül de sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada okullarda müdürlerin haftalık ders programlarını hazırlayamadığını belirterek, “Çünkü öğretmenler açığa alınıyor. Müdür hazırlıyor, teslim ediyor, öğretmen gidiyor. Hatta hangi öğretmenler okulda, hangileri dışarıda bu bile bilinemiyor. Bu nedenle velilere net açıklama yapamıyoruz” diye konuştu.

“VELİLER İSTEMİYOR”

Diğer yandan, velilerin de bu durumdan rahatsız olduğunu, açığa alınan öğretmenleri istemediğini kaydeden Yurdugül, “Öğretmen soruşturmaya uğramış ama geri dönmüş, masum olsa bile veliler sorun ediyor, ‘bunu istemiyoruz’ diyor” dedi.

“ATAMALAR OLSA BİLE YETMEZ”

Şu anda okulların boş olduğunu, Ekim ayında atamalar olsa dahi onların da yetmeyeceğini anlatan Yurdugül, şöyle devam etti:“Zaten öğretmen açığı vardı. Üstüne de bunlar geldi. Bu yıl eğitimde yüksek standart beklemek çok zor. Öğretmenler ne olduğunu anlamış değil. Bazı branşlarda hiç öğretmen yok. Bir de dün 657’de yapılan değişiklikle rotasyon durumu söz konusu. Milli Eğitim Bakanlığı bunu uygulamaya kalkışırsa içinden nasıl çıkar bilmiyoruz. MEB bu yıl biraz fazla karışık.”
<< Önceki Haber En az 1.5 milyon öğrenci öğretmensiz kalacak! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER