Haberi çaldılar, kaynağını yazmadılar!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 23 2021
Paylaş
X Post
Gazeteci Adem Yavuz Arslan'ın büyük gazetecilik başarısı, Türkiye'deki basın kuruluşları tarafından görmezden gelindi. Arslan, Reza Zarrab'ı ABD'de bulup yeni hayatını haber yaptı. Bu özel haberi kendi sayfalarına taşıyan medya kuruluşları ise Arslan'ı haberin kaynağı olarak vermediler.
17/25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun önemli ismi Reza Zarrab'ı yaşadığı ABD'de bulup, yeni hayatını haber yapan gazeteci Adem Yavuz Arslan, son dönemlerin en önemli gazetecilik başarılarından birine imza attı. Ancak Adem Yavuz Arslan'ın özel haberini, sayfalarına taşıyan kimi basın kuruluşları, haberin kaynağını göstermediler.
Sözcü gazatesi, Arslan'ın özel haberini ilk sayfadan ve sayfanın ortasından verdi. Ancak haberde Adem Yavuz Arslan kaynak olarak gösterilmedi. Kaynak verilmemesi bir yana haberi kendisi yapmış gibi "Sözcü'nün yaptığı incelemeye göre" ifadesini kullandı.

"HIRSIZSINIZ"
Sosyal medya üzerinden Sözcü'nün emek hırsızlığına tepki yağdı. Gazeteci Tarık Toros twitter adresinden "Sözcü, Adem Yavuz'un haberini çalmış. İçeride utanmadan sıkılmadan "Sözcü'nün yaptığı incelemeye göre" diyor. Reza'nın adının Aaron Goldsmith, at çiftliğinin Next Level olduğunu öğrenmeseniz neyi nasıl inceleyeceksiniz? Yaptığınız gazeteciliğin anca içine tükürülür. Hırsızsınız.!" diyerek tepki gösterdi.

Kimi haber kanalları ve siteleri de haberi Sözcü'den alarak yayına verdi. Ancak onlar da büyük habercilik başarısına imza atan Adem Yavuz Arslan'ı değil, Sözcü gazetesini kaynak olarak gösterdiler. Fox TV, Oda TV, Supitnik ve Haberler.com o kuruluşlardan sadece bazılarıydı.



"YAZIKLAR OLSUN!"
Tarık Toros bu duruma dikkat çektiği paylaşımında "İnsanlar ölüm tehditleri altında hayatlarını hiçe sayarak gazetecilik yapıyor. Fox TV, sabah "Sözcü'nün haberine göre" demiş. Bunu da gördük. Fox bilmiyor mu haberin kimin olduğunu? Bal gibi biliyor, işine gelmiyor. Haberi de bir biçimde kullanması lazım. Yazıklar olsun..!" ifadeleri ile paylaştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.'Fon Soruşturmasını Kurcalamayın' Mesajı Eşine Soruşturma Açılarak mı Verildi?2.Fatma Betül Sayan Kaya Hariç Herkes Orda! SPK Suç Duyurusu Neyi Amaçlıyor?3.Baltıklar'da Sabotaj Alarmı: Estonya Dron Fabrikası Saldırısında Rusya’yı Suçladı!4.Fon Soruşturmasında Hukuki Adım: Fatma Betül Sayan Kaya ve Eşinin Mal Varlıklarına Dondurma Talebi!5."3 Bin 300 Daire Yaptık Ama Bu Kazancı Görmedik": İmamoğlu Savunmasında Fon Vurgununu Eleştirdi
6.MHP Lideri Bahçeli İlk Kez Konuştu: "Küçük Yatırımcı Korunmalı, Siyasette Arınma Sağlanmalı"7.Zincirle bağlanan eller!8.Borsada Rekor Manipülasyon Skandalı: Cengiz Avcı Hakkında Kırmızı Alarm!9.Fon Skandalında Dubai İzi: Melis Sütşurup Sandal Hakkında Kırmızı Alarm!10.İstanbul'un göbeğinde işkence: 3 gün boyunca feci darp

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ORHAN KESKİN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

'Fon Soruşturmasını Kurcalamayın' Mesajı Eşine Sor...

Fatma Betül Sayan Kaya Hariç Herkes Orda! SPK Suç ...

Baltıklar'da Sabotaj Alarmı: Estonya Dron Fabrikas...

Fon Soruşturmasında Hukuki Adım: Fatma Betül Sayan...

"3 Bin 300 Daire Yaptık Ama Bu Kazancı Görmedik": ...







