En bulaşıcı corona virüsü varyantının belirgin belirtisi açıklandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 8 2023
Corona virüsü salgını mutasyona uğrayarak yayılmaya devam ederken Dünya Sağlık Örgütü'nün de "En bulaşıcı varyant" olarak adlandırdığı ve Omicron'un alt türü olan XBB.1.5 ile ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin verilerine göre vaka sayısı ABD’de hızla artarken bu varyantın baskın Covid-19 türü olacağına dair de açıklamalar geldi.
“NORMAL BELİRTİLER DE GÖRÜLEBİLİR”
Öte yandan uzmanlar son dönemde hızla yayılan bu varyantın en belirgin belirtilerini de açıkladı. Omicron varyantının burun akıntısı, halsizlik ve hapşırma gibi grip benzeri belirtileri olduğunu aktaran uzmanlar yeni varyant ile ilgili de konuştu.
Omicron XBB.1.5 ile ilgili yeni araştırmaların çok az olduğunu belirten Stanford Üniversitesi’nden Dr. Julie Parsonnet, “Genel olarak insanlarda kas ağrısı, baş ağrısı ve burunda tıkanıklık görülüyor. Fakat bu hastalıkta yüksek ateş, öksürük ve boğaz ağrısı da görülebilir” dedi.
Colorado Üniversitesi’nde görevli profesör doktor Thomas Campbell da, “Daha önce görülen bazı belirtilerin yeni varyantta olmasını beklemiyoruz. XBB varyantı Omicron grubundan olduğu için koku ve tat kaybının olmamasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...2.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!3.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"4.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'5.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlı...

Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde b...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!


