En iyi 50 genç Avustralyalı mucite özel fon


Avustralya'da 50 yetenekli genç, buluşları nedeniyle özel bir devlet programına alındı. Genç mucitlerin fikirleri, program kapsamında temin edilecek olan para desteğiyle hayata geçirilecek.

Genç Avustralyalılar Fonu isimli vakıf tarafından yürütülen program kapsamında, ülkenin en iyi fikirlerine sahip olan 50 genç Avustralyalı seçildi. Program için, ülke çapında 800 yetenekli genç Avustralyalı genç mucit başvuruda bulundu. Programın amacı, Avustralya'da yeni fikirler ve bakış açılarına fırsat vermek.

Genç mucitlerin, okullarda çocukların suistimale uğramasına engel olmaktan, cep telefonu uygulamalarına kadar çok geniş bir alanda ilgi çekici fikirleri bulunuyor. Özellikle restoranlardan artan gıdaların ihtiyaç sahibi insanlara, anında ulaştırılmasını temin eden cep telefonu uygulamasının yapılması fikri ise büyük dikkat çekti.

Genç yetenekler buluşlarının hayata geçirilebilmesi için ilgili sektörlerden uzman profesyonellerle bir araya getirilecekler. Böylece yetenekli gençlerin buluşları profesyonellerin tavsiyeleri ile şekillendirilerek hayata geçirilecek. Gençlere 10 bin dolarlık bir çekirdek fon da temin edilecek.

Genç Avustralyalılar Fonu Başkanı Jan Owen, programın asıl amacının, yetenekli genç Avustralyalıların ülkede kalarak, başka ülkelere gitmelerine engel olmak olduğunu açıkladı. Owen, "Bizler, harika fikirleriyle tanınan insanlarız. Ancak bu yetenekli insanlarımızı gerekli desteği sağlayamadığımız için başka ülkelere kaptırıyoruz. Bu yeteneklere ülkemiz içinde bir yaşam sahası oluşturmayı amaçlıyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber En iyi 50 genç Avustralyalı mucite özel fon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER