Krizde bir bu eksikti!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 23 2020
Paylaş
X Post
Bütçenin nisan ve mayıs aylarında 100 milyar liradan fazla açık vereceği belirtilirken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmeti her gün yeni bir vergi kalemine zam yapıyor. Geçen hafta kronometre, oyun konsolu ve golf sopasının yer aldığı yüzlerce ürünün Gümrük Vergisi yüzde 50 artırılmıştı. İki gün önce 3 bine yakın ürünün de vergisine zam yapıldı.
Para bulmak için kapı kapı dolaşan hükûmet en kestirme yol olarak vergileri gördü. Motosiklet de vergi zamlarından nasibini aldı.
Motosikletin ilave Gümrük Vergisi yüzde 50 artırılarak yüzde 30'a çıkarıldı.
Zamlı tarife 21 Nisan 2020 tarihinde 31106 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2430 sayılı kararname ile yürürlüğe girdi.

SATIŞLAR YÜZDE 40 AZALACAK
İlave vergi 30 Eylül 2020 tarihine kadar geçerli olacak. Kararnamede ay sonuna kadar ithal edilebilecek motosikletlerin vergi artışından muaf olacağı belirtilse de sektör temsilcileri Türkiye’ye sevkıyatın 3-4 ayı bulduğunu belirtti.
Koronavirüs salgını sebebiyle satışların durduğu motosiklet sektörünün son vergi zammının da etkisi ile 2020'de yüzde 35-40 daralacağı tahmin ediliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Küresel piyasalarda savaş dönemi rallisi: En değerli 10 şirketin değeri 4 trilyon dolar arttı2.Sır gibi saklanıyordu: UFO belgeleri açıklandı, sistemler çöktü3.'Casus' itiraf etti, 15 Temmuz sonrası Fuat Oktay’a bağlı fişleme faaliyetleri gün yüzüne çıktı4.Eski Tuğgeneral Sönmezateş: 'Komutanlarımız bizi birkaç ev ve birkaç milyon dolara sattı'5.İpler tamamen koptu: CHP, Burcu Köksal'ı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti!
6.Özel o paraları aldı mı? Muhittin Böcek'in etkin pişmanlık ifadesine CHP'den ilk açıklama7.Macron konuştu! Fransa Afrika'da yardım yerine yatırıma mı soyunuyor?8.AKP'ye geçeceği iddia ediliyordu kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi9.Halk TV'de neler oluyor? Ayrılık rüzgarı bitmiyor!10.İmamoğlu: “Mücadelemiz, milli mücadeleye dönüşmüştür”

ABDULLAH AYMAZ

HÜSEYİN ODABAŞI

KADİR GÜRCAN

CUMA KARAMAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Küresel piyasalarda savaş dönemi rallisi: En değer...

Sır gibi saklanıyordu: UFO belgeleri açıklandı, si...

'Casus' itiraf etti, 15 Temmuz sonrası Fuat Oktay’...

Eski Tuğgeneral Sönmezateş: 'Komutanlarımız bizi b...

İpler tamamen koptu: CHP, Burcu Köksal'ı kesin ihr...







