En son Kenan Evren yapmıştı!

Kenan Evren'in icadı "kaynaştırma" Erdoğan Rejimi'yle geri döndü.

samanyoluhaber.com

Solcularla IŞİD'ciler aynı hücreye kondu

12 Eylül Darbesi’nden sonra Kenan Evren’in talimatıyla solcularla sağcılar aynı koğuşlara konulmuşlardı. Cezaevinde çatışma çıkması ve idam edilemeyenlerin birbirlerini öldürmeleri için yapılan bu uygulama ise kamuoyuna “kaynaştırma” olarak açıklanmıştı.

12 Eylül Darbesi’nin uygulaması 36 yıl sonra Erdoğan Rejimi’nde geri döndü. Gözaltına alınan solcu ESP üyeleri ile IŞİD üyeleri aynı hücrelere konuldu.

AMAÇ ÇATIŞTIRMAK

İstanbul’da 11 Kasım’da evlerine yapılan baskında gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, üç günlük avukat yasağının ardından bugün (14 Kasım) avukatları ile ilk görüşmelerini yaptı.

Ezilenlerin Hukuk avukatlarından Özlem Gümüştaş, müvekkilleri hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

Suruç Katliamı’nda yaralı olarak kurtulan Volkan ve Mazlum Demirtaş’ın da aralarında olduğu 10 kişinin, emniyete götürüldüklerinde, IŞİD çetelerine yönelik operasyonda gözaltına alınanların bulunduğu hücrelere konulduğunu belirten Gümüştaş, “Müvekkillerin bulundukları hücrelerin her birine IŞİD’liler de konulmuş. Suruç gazisi Mazlum Demirtaş’ı, IŞİD’lilerin daha kalabalık olduğu bir odaya koymuşlar. Müvekkillerin kapıları dövmesi, slogan atması üzerine, bir süre sonra bu hücrelerden çıkarılmış” dedi. Avukat Gümüştaş, IŞİD’lilerin, ESP’li Sercan Genç saldırmaya çalıştığını da belirtti.

Gözaltına alınan ESP’lilerin 3 gündür açlık grevinde olduğunu su verildiğini ancak sadece toz şeker verildiğini belirten Gümüştaş, “Başka şeker vermek istedik, almadılar” ifadesini kullandı.

Avukat Gümüştaş, Emniyet sorgusunun ne zaman başlayacağı konusunda henüz bilgi verilmediğini aktardı.
<< Önceki Haber En son Kenan Evren yapmıştı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER