En yoksul devlet başkanı Türkiye'ye geliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica’nın 29 Ekim Perşembe günü Türkiye'ye geleceğini, CHP’li belediyelerin ev sahipliğinde çeşitli ziyaretler gerçekleştireceğini bildirdi.

En yoksul devlet başkanı Türkiye'ye geliyor


Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, CHP'li belediyelerin konuğu olarak Türkiye'ye gelecek Mujica'nın, on gün boyunca bir dizi etkinliğe katılacağını kaydetti. Mujica’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğini belirten Ağbaba, “Dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak bilinen Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Türkiye’ye geliyor. Odunpazarı, Şişli, Konak ve Beylikdüzü belediyelerimizin misafiri olacak. CHP yerel yönetimlerinin hazırladığı programlar kapsamında Türkiye’de ziyaretler gerçekleştirecek olan Jose Mujica, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret ederek Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’yla da görüşecek.” dedi.

“KAÇAK SARAYI YOK, SARAYDA OTURANLAR BOZULACAK”

Ağbaba, “Jose Mujica, dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak biliniyor. Kendisinin bir sarayı yok, hatta kendisinin kaçak sarayı bile yok. Saraysız başkan olarak biliniyor. Türkiye’ye gelmesi çok önemli. Yoksullar üzerine çalışmalarıyla ünlü Mujica, CHP’li belediyelerimizin organize ettiği çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek. Gelişmemiş, yoksul bölgeleri gezecek. Jose Mujica, 29 Ekim’de Türkiye’de olacak, 30 Ekim basın toplantısıyla Türkiye programına başlayacak. Böyle bir programda olmaktan çok mutluyuz. Saray’da oturanlar bozulacak ama dünyanın en mütevazi başkanı, umarız Türkiye’deki siyasetçilere örnek olur.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber En yoksul devlet başkanı Türkiye'ye geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER