En zenginler listesinde Kazakistan'dan 5 milyarder


Forbes dergisinin en zenginleri listesine bu sene, Kazakistan'dan 5 milyarder girdi. 2,3 milyar dolar serveti ile Kazakistan Tenis Federasyonu Başkanı Bulat Utemuratov listenin başında yer aldı. Dergi Kazak milyarderin bu sene servetinden 300 milyon dolar azaldığına dikkat çekti.

Utemuratov'un ardından 2'şer milyar dolar serveti ile işadamı Timur Kulibayev ve eşi Dinara Kulibayev geldi.

Kazakistan'da listeye giren bir diğer milyarder ise 1,5 milyar dolar servetleri ile Avrasya Bankası Başkanı Alican İbragimov oldu. Stalin zamanında zorla Kazakistan'a yerleştirilen Kore kökenli işadamı Vlademir Kim de 1,5 milyar dolar serveti ile Kazak milyarderler listesinde yer aldı.

Açıklanan listenin genel sıralamasında Bulat Utemuratov 771. sırada; Timur Kulibayev ve Dinara Kulibayev 906'ncı, Alican İbragimov ve Vlademir Kim ise 1198'nci sırada kendilerine yer buldu.

KAZAK MİLYARDER KİM'İN SERVETİ ERİDİ

Uzun yıllar listenin Kazakistan sıralamasında birinci olan Kim son açıklanan listede büyük kayıplar yaşadığı belirgin şekilde göze çarpıyor. Kim, derginin 2012 en zenginler sıralamasında 4,7 milyar dolar serveti ile Kazakistan'ın en zengini olurken bu rakam, 2013 yılında 1,5 milyar dolar azalarak 2,3 milyar dolara geriledi.

CİHAN
<< Önceki Haber En zenginler listesinde Kazakistan'dan 5 milyarder Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER