Endonezya'da askeri uçak otele çarptı: En az 30 ölü


Endonezya Hava Kuvvetleri'ne ait Hercules C-130 tipi askeri nakliye uçağı ülkenin en kalabalık üçüncü şehri Medan'daki bir otele çarptı. Kazada en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Uçağın Medan'daki bir hava kuvvetleri üssünden Natuna adalarına gitmek üzere havalandığı belirtildi. Kaza hakkında bilgi veren Hava Kuvvetleri Sözcüsü Dwi Badarmanto ise kazanın öğle vakti sıralarında meydana geldiğini açıkladı. Badarmanto, uçağın havalandıktan birkaç dakika sonra düştüğü ve Medan'daki bir otele çarptığı ifade etti. Badarmanto ayrıca, kaza sonrası kurtarma çalışmalarının da devam ettiğini aktardı.

Hava Kuvvetleri Operasyonlar Komutanı Agus Dwi Putranto yerel bir televizyonda yaptığı açıklamada, uçakta 12 mürettebatın bulunduğunu söyledi. Putranto ancak, uçaktaki yolcu sayısı hakkında bilgisi olmadığını kaydetti. Endonezya Arama Kurtarma Ajansı'nden edinilen bilgiye göre ise 30 olan ölü sayısının daha da artabileceği ifade edildi.

Öte yandan, facianın 10 yıl içinde meydana gelen ikinci uçak kazası olduğuna dikkat çekildi. Eylül 2005'te Mandala Hava Yolları'na ait Boeing 737 tipi uçak havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüş, kazada düştüğü alandaki vatandaşlar da dahil olmak üzere 143 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Endonezya'da askeri uçak otele çarptı: En az 30 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER