Endonezya'da, Hocaefendi'nin kitapları en çok satanlar arasında

Hocaefendi ve Hizmet Hareketi iftira atıldıkça sanılanın aksine dünyada daha da makes buldu.

Endonezya'da, Hocaefendi'nin kitapları en çok satanlar arasında

Endonezya'da gerçekleşen Güneydoğu Asya'nın en büyük İslami kitap fuarında, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kitapları büyük ilgi gördü.

Gülen'e ait 50 bin kitabın satıldığı fuarda Hocaefendi'nin kaleme aldığı 3 kitap ise ülkede en çok satan kitaplar (best seller) arasına girdi.

Başkent Cakarta’da 27 Şubat'ta başlayan 14. İslami Kitaplar Fuarı'nda, 415 yayınevi standı yerini alırken ziyaretçi sayısı ise 500 bini buldu. Fuarda, Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ait kitapların satışı yayınevlerini memnun ederken, Endonezyalı okuyucular İrşad Ekseni, Sonsuz Nur ve Asrın Getirdiği Tereddütler adlı kitapları özellikle tercih etti.

Endonezya'nın önde gelen birçok televizyon, gazete ve radyolarının da yer aldığı Mahaka Medya bünyesinde çalışan Republika Yayınevi, Gülen'in kitaplarını basmaya devam ediyor. Fuardaki en büyük stantlardan birini açan yayınevinin okuyucuya sunduğu kitaplar en çok satanlar listesinde üst sıralarda yer aldı.

'SONSUZ NUR EN ÇOK SATANLAR ARASINDA'

Satışlardan memnun olduğunu dile getiren Republika Yayınevi Pazarlama Müdürü Muhammed Nasir, son 4 yılda Gülen'in 8 kitabını bastıklarını belirtti. Kitapların tahminlerin üstünde ilgi gördüğüne dikkat çeken Nasir, Hocaefendi'nin kaleme aldığı İrşad Ekseni, Sonsuz Nur ve Asrın Getirdiği Tereddütler adlı üç eserin ülkede en çok satanlar arasına girdiğini kaydetti. Nasir ayrıca, Hocaefendi'ye ait 50 binden fazla kitabın fuarda satıldığını belirtti.

NASİR: ESERLERİ, OKURLARIMIZI DERİNDEN ETKİLİYOR

Gülen’in 3 kitabının en çok satan (bestseller) damgası ile basılmaya hak kazandığını söyleyen Nasir, "Hocaefendi'nin derin İslam bilgisi, günümüz dünyasını değerlendiren görüşleri ve İslam'ı radikal ve sert söylemlerden ayrı olarak hoşgörü ve insan merkezli izahı, okurlarımızı derinden etkiliyor." açıklamasında bulundu.

'İFTİRACILAR BİR TEK KİTABINI DAHİ YALANLAYAMADILAR'

Kitap satın alan okurlardan Marlis Afridah, Hocaefendi'ye iftara atanların büyük bir yanlış içerisinde olduğunu belirtti. Hocaefendi'nin kitaplarından tek bir kitabın dahi popülaritesinin azalmadığına dikkat çeken Afridah, "İftira atanlar bugüne kadar tek bir kitabı dahi yanlışlayamadı. Onca ağır iftira yapanlar eğer Hocaefendi'nin bir hatasını, bir ilmi yanlışını ve üslup hatasını bulabilselerdi bunu eleştirir ve komuoyuna açıklardı." dedi.

'HOCAEFENDİ, DALGA DALGA OKURLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDECEK'


Hocaefendi'yi Endonezyalı Müslümanlar olarak desteklediklerini vurgulayan Afridah, "İnanıyoruz ki Hocaefendi bu kitaplar sayesinde dalga dalga okurlar ile buluşmaya devam edecek." düşüncesini paylaştı.

'SÖYLENEN KÖTÜ SÖZLERİN HOCAEFENDİ'NİN ŞAHSINI EN UFAK DAHİ ETKİLEMİYOR'

Afridah, Fethullah Gülen'e ait kitapların Endonezyalı gençler için yeni keşfedilmiş bir bilgi kaynağı olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de yaşanan hadiselerin kendisini çok üzdüğünü söyleyen Afridah, "Söylenen tüm hakaret ve ağır sözlerin Hocaefendi'nin yüksek şahsını en ufak şekilde etkilemediğine inanıyorum." ifadesini kullandı.

'HER ŞEY BİTTİĞİNDE, AKILLARDA HOCAEFENDİ'NİN OKUYUCUYA AKTARDIKLARI KALACAK'

Söylenen sözlerin uçup gideceğini ve asıl olanın okurların kitaplar ile baş başa kaldığında hissedeceği duygular olduğunu söyleyen Afridah, duygularını şöyle dile getirdi: "Dünya tarihinde bütün büyük alimlerin aynı şeylere maruz kaldığını görüyoruz. Bu belki de Hocaefendi'nin imtihanı. Bundan önceki büyük insanların yaşadığı imtihanlar gibi."

CHA
<< Önceki Haber Endonezya'da, Hocaefendi'nin kitapları en çok satanlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER