Endonezya'daki Türk Okulu'ndan parmak ısırtan başarı

Dünyanın dört bir yanındaki 1.500’e yakın Türk okulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin kapatma girişimlerine rağmen Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor.

Endonezya'daki Türk Okulu'ndan parmak ısırtan başarı

Ankara’nın “okulları kapatın” baskısına itibar etmeyen ülkeler, öğrencilerin başarısını doyasıya yaşıyor. 

Google’ın düzenlediği dünya bilim fuarında Bosna’daki Türk okulunun zirveye çıkmasının ardından bir başka sevindirici haber de Endonezya’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta ziyaret ederek “kapatın” dediği Türk okulları, Türkiye ve Endonezya’ya yeni bir gurur daha yaşattı. 

ULUSLARARASI 'UZAY' OLİMPİYATLARINDA GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

Uluslararası Astronomi ve Astrofizik Olimpiyatları'na (IOAA) katılan Semesta Türk Okulu öğrencisi M. Ali Syaifudin’in gümüş madalya alması, ülkede büyük sevinçle karşılandı. “Endonezya için dünya ile yarışan” Türk okulları, sadece bu yılın ilk 8 ayında ülkeye toplam 13 uluslararası madalya kazandırmış oldu. Başarılarıyla göz kamaştıran Türk okulları, dünyanın en kalabalık İslam ülkesi Endonezya’da hem devlet hem de toplum nezdinde büyük itibar görüyor. Endonezya’nın en büyük bilim olimpiyatı organizasyonu da bu yıl Türk okulları tarafından düzenlenmişti. 

Astronomi ve astrofiziğe meraklı lise öğrencilerinin yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan uluslararası ‘uzay’ olimpiyatlarının dokuzuncusu bu yıl Endonezya’nın ev sahipliğinde 37 ülkenin katılımıyla düzenlendi. IOAA olimpiyatlarına Endonezya'da da büyük önem veriliyor. Olimpiyatlar teori, test, gözlem ve veri yönetiminden oluşan dört turda yapıldı. 

Semesta Türk Koleji öğrencisi M. Ali Syaifudin, Jogjakarta şehrindeki dünyaca ünlü Prambanan Tapınağı’nda düzenlenen görkemli törenle madalyasını aldı. 

Sevincini ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaşan Syaifudin, ülkesi ve okulu adına büyük gurur duyduğunu söyledi. Syaifudin’in gümüş madalya alması, ülkede büyük sevinçle karşılandı. Uluslararası Astronomi ve Astrofizik Olimpiyatları, önümüzdeki yıl Hindistan’da düzenlenecek. 

TÜRK OKULLARI, YILLARDIR ENDONEZYA’NIN DA DÜNYADAKİ GURURU OLDU 

Endonezya’daki Türk kolejlerinin uluslararası başarıları saymakla bitmiyor. Öğrenciler, sadece 2015 yılı içerisinde ülkeye şimdiden toplam 13 madalya kazandırdı. Yılın ilk 8 ayına 13 uluslararası madalya sığdıran okulların başarısı görsel ve yazılı medyada geniş yankı buldu. 

Okulların sadece 2015 yılındaki uluslararası başarılarından bazıları şöyle: 

*Geçen ay Danimarka’da düzenlenen 26. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı'nda (IBO) Kharisma Bangsa Koleji öğrencisi Maria Patricia Inggriani, ülkesine altın madalya kazandırdı. Aynı yarışmada Semesta Koleji öğrencisi Hana Fauzyyah Hanidin ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

*Azerbaycan’da geçen ay sonu düzenlenen 47. Uluslararası Kimya Olimpiyatı'na (IChO), Sragen Koleji adına katılan Abdul Hamid, ülkesine gümüş madalya ile döndü. 

*Kazakistan’da düzenlenen uluslararası Info-Matrix olimpiyatında Mutiara Syarisa ve Alya Sarah Maulida, altın madalya kazandı. 

*Gürcistan'da düzenlenen Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı IYIPO’dan Malinda Hestiyana ve Fairuziah Hetizta isimli öğrenciler gümüş madalya, Endonezya’da düzenlenen Uluslararası Bilim Projeleri Olimpiyatı ISPRO’da Dinda Clarissa Aulia ve Klarina Elsa Siti Sarah isimli öğrenciler altın, Adelia Suryani ve Hasnarianti Ramadhani de gümüş madalya kazandı. 

*Tayland'da düzenlenen ASEAN Bilim Projeleri Olimpiyatı ASSPC'te Muhammad Zafran bronz madalya kazandı.

GOOGLE’IN ZİRVESİNE ÇIKAN BOSNA’DAKİ TÜRK OKULU DA TÜRKİYE’NİN GURURU OLMUŞTU 

Birkaç gün önce Türk okullarıyla ilgili bir başka sevindirici haber de Bosna’dan gelmişti. İnternet devi Google’ın düzenlediği uluslararası bilim fuarında Türkiye’den hiçbir proje ilk 20’ye giremezken, Bosna’daki Türk okulunun başarısı Türkiye’nin de gururu olmuştu. 

Binlerce proje arasından seçilen 20 küresel finalist arasında Bosna Türk okullarından iki öğrencinin projesi de yer almıştı. Sema Eğitim Kurumları çatısı altında Bosna Hersek'in Tuzla şehrinde hizmet veren Türk okulu öğrencileri Anela Arifi ve İlda İsmaili'nin başarısı, hem Bosna’ya hem de Türkiye’ye büyük sevinç yaşatmıştı.
<< Önceki Haber Endonezya'daki Türk Okulu'ndan parmak ısırtan başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER