Energia: 83 - Fraport Skyliners: 80


Salon: Hayri Gür
Hakemler: Georgios Poursanidis (Yunanistan), Fenando Calatrava (İspanya), Rain Peerandi (Estonya)
Energia: Giordan Watson (18), Porter Troupe (16), Louis Darby (16), Nemanja Milosivic (8), Tal Karpalesz (9), Barış Aktaş, Lomant Mack (4), Andreas Glyniadakis (12)
Fraport Skyliners: Stefan IIhöfer (3), Kevin Bright (2), Johannes Voigtmann (21), Sean Armand (8), Danilo Barthel (13), Quantez Robertson (7), Michael Morrison (8), Jacop Burtschi, Justin Cobbs (16), Aaron Doornekamp (2)
1. Periyot: 20-14
2. Periyot: 36-34
3. Periyot: 55-56
4. Periyot: 83-80

Avrupa basketbolunun üç numaralı kupası olan FİBA EuroChallenge'de temsilcimiz Trabzonspor Medical Park, Fransız ekibi JSF Nanterre, Romanya'dan Energia ve Almanya temsilcisi Fraport Skyliners'in katımıyla yapılan dörtlü final turunda ikinci gün maçları oynanıyor. Hayri Gür Spor Salonu'nda Romanya ekibi Energia ile Almanya temsilcisi Fraport Skyliners arasında oynanan üçüncülük maçını Energia 83-80 kazandı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Energia, çeyreğin ilk dakikalarından itibaren skor üstünlüğünü yakaladı. Fraport Skyliners'in denge çabalarına rağmen Romen ekibi bunu izin vermedi ve ilk çeyrek Energia'nın 6 sayı üstünlüğü (20-14) ile geçildi. İkinci çeyrek kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Romanya ekibinin farkı açma çabalarına izin vermeyen Almanya temsilcisi bitime 3 dakika kala farkı bir sayıya indirdi: 32-31. İlk devre Energia'nın 36-34 üstünlüğü ile tamamlandı.

Müsabakanın ikinci yarısının müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Devrenin ilk periyoduna daha etkili başlayan Alman temsilcisi Fraport Skyliners periyodun bölümlerinde ilk kez skora denge getirmeyi başardı: 41-41. Etkili oyunun devam ettiren Frapor, periyodun ortalarında da öne geçmeyi başardı: 41-44. Son 5 dakikasında iki takımın da zaman zaman skor üstünlüğü yakaladığı periyodun Alman takımının 56-55 üstünlüğü ile geçildi. Müsabakanın son periyodunda skor üstünlüğü iki taraf adına sık sık el değiştirdi. Energia'nın serbest atışta bulduğu 2 sayı ile bitime 43 saniye kalan skor 78-78 ile geçildi. Fraport'un atağında kazanılan hücum faulden kazanılan 2 serbest atıştan birini sayıya çeviren Energia takımı bitime 19 saniye 8 salise kala bir sayı öne geçti: 79-78.

Son saniyelerde iki takım da taktik faullere başvurdu. Alman ekibi, serbest atıştan bulduğu 2 sayı ile sitime 14 saniye kala skora denge getirdi: 80-80. Roman temsilcisi bitime 2 saniyeden az bir süre kala Giordan Watson'un attığı üçlük ile 83-80 öne geçti. Fraport'un kalan süredeki çabası yeterli olmadı ve karşılaşmayı 83-80 kazanan Romanya ekibi Energia, EuroChallenge Final Four'da üçüncü olan takım olmaya başardı.

Energia takımında 18 sayı ile skora en fazla katkıyı Giordan Watson verirken, Fraport Skyliners'de Johannes Voigtmann'ın 21 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.
CİHAN
<< Önceki Haber Energia: 83 - Fraport Skyliners: 80 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER