Enerya'dan 'doğalgaz' uyarısı


Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte Karaman'da kombiler yavaş yavaş yanmaya başladı. Kışa girerken önemli hatırlatmalar Enerya Karaman İşletme Müdürü Abdulkadir Kılıç'dan geldi. Enerya Karaman'ın kışa hazır olduğunu belirten Kılıç, Karaman'da üzücü olaylarla karşılaşmamak için doğalgaz kullanıcılarının tedbir almaları, doğalgaz kullanımına geçmeden önce baca ve kombi bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Doğalgaz kullanımında hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, tatsız, renksiz, kokusuz olması nedeniyle 'sessiz katil' diye tanımlanan karbonmonoksitin, yapısında karbon bulunan fosil yakıtlarda, tam yanmama nedeniyle ortaya çıkarak zehirlenmelere yol açtığını anlattı. Kılıç, lodosun etkili olduğu günlerde doğalgaz abonelerinin dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

Enerya Karaman İşletme Müdürü Abdulkadir Kılıç, temel kurallara uyularak kullanımı durumunda doğalgazın çok güvenilir bir yakıt olduğunu vurgulayarak, Enerya Karaman olarak 458 km alt yapı ağıyla, 46 bin 500 aboneye doğalgazı güvenle ulaştırdıklarını da belirtti.

'HAVALANDIRMA MENFEZLERİNİ KAPATMAYIN'

Abdulkadir Kılıç, en sık tekrarlanan hataları anlatarak doğalgaz kullanıcılarını şöyle uyardı: "Ortam havasını tamamlayan havalandırma menfezlerinin kapatılmış olması, bacalarda ve duman kanalında oluşan deformasyonların tespit edilip sorunların yetkili kişilerce giderilmeyip, yetkisiz firmalarca yapılmasının en büyük hataların başında geliyor. Ayrıca, havalandırma menfezleri asla kapatmayın."

Güvenli doğalgaz kullanımı için ayrıca, bacalı cihazların baca temizliğinin yılda bir kez yetkili baca temizleme firmalarına yaptırılması, kombi, şofben, soba ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerinin mutlaka çalışıyor olmasının şart olduğunu dile getiren Kılıç, yakıcı cihazların bakımlarının yetkili firmalarca yılda bir kez bakım yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Abdulkadir Kılıç, tesisatlara onaysız yapılan müdahaleler sonucunda kullanıcıların risk aldığını belirterek, Enerya Karaman'ın izni olmadan tesisatlara hiçbir şekilde kimseye müdahale ettirilmemesi gerektiğini söyledi. Tesisatlarda veya yakıcı cihazlarınızda yapacağınız değişiklik öncesinde mutlaka kullanıcıların, 444 8 429 çağrı merkezini aramalarını veya abone merkezlerimize gelerek bilgi vermelerinin şart olduğunu anlatan Kılıç, değişiklik sonucunda yine ekiplerin gelerek yapılan işleme onay vermeden gaz kullanımına geçilmemesi gerektiğini önemle vurguladı.

DOĞALGAZ ACİL 187

Abdulkadir Kılıç, ortamda doğalgaz kokusu hissedilmesi durumunda, ortamın havalandırılarak sayaç vanasının kapatılıp hiçbir müdahale yapmadan 187 Doğalgaz Acil Hattı'na bilgi vermeleri gerektiğini söyledi. 187 Doğalgaz Acil Hat olarak, 2 ekip ile her an ihbara ulaşmaya hazır olduklarını dile getiren Kılıç, Karaman'ın en uzak mesafesine bile 15 dakikanın altında ulaşabildiklerini de sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Enerya'dan 'doğalgaz' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER