Enflasyon verileri sonrası Dolar 27 lirayı geçti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 3 2023
TÜİK, yıllık enflasyonu 47,83, temel gösterge olan çekirdek enflasyonu ise yüzde 56,09 olarak açıkladı. 1,5 yılın zirvesine çıkan enflasyon sonrası dolar 27 lirayı geçti. Altın fiyatları da ortalama yüzde 1,5 prim yaptı.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı temmuz ayı enflasyon verileri sonrası dikkatler döviz kurları ve altın fiyatlarına odaklandı.
Serbest piyasada dün kapanışı 26,96 liradan yapan dolar, TL karşısında 27,02 liraya yükseldi. Euro 29,60 liradan işlem görüyor.
Altın fiyatları da ortalama yüzde 1,5 prim yaptı. Altın piyasasının kalbi konumundaki İstanbul Kapalıçarşı'da gram altın 1705, çeyrek altın 2 bin 785 liradan satılıyor.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise güne yüzde 0,52 yükselişle 7.296 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,08 ve holding endeksi yüzde 0,34 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,65 ile sigortacılık, tek kaybettiren ise yüzde 1,08 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”7.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







