Engeline takılmadan taştan sanat yapıyor


Bursa'da geleneksel el sanatları öğreticilerinin açtıkları kişisel resim, taş ve filografi sergisine katkıda bulunan engelli kursiyer, birbirinden güzel eserleriyle büyük beğeni topladı.

Ördekli Kültür Merkezinde izlenime açılan sergide resim, taş ve filografi sanatının en güzel örneklerinden eserler beğeniye sunuldu. Halk eğitim merkezi öğreticilerinden filografi ve taş sanatı usta sanatçısı Nur Müreva ile Mesude Yılmaz'ın eserlerinden oluşan sergide bazı kursiyerlerin eserleri de yer aldı. Toplamda 200 eserin bulunduğu sergideki başarılı çalışmalar 5-750 TL arasında fiyatlarla satıldı.

Nur Müreva ve Mesude Yilmaz tarafında aynı yerde açılan 4. sergi olma özelliğini taşıyan çalışmanın en ilginç yanlarından biride belki de engelli kursiyerin yaptıkları oldu.

Sergi kapsamında kendisine ayrılan masada taş sanatı ürünlerinden yapıp satma imkanı bulan engelli kursiyer Hasan Yazıcı'nın yaptıkları büyük beğeni topladı. Çakıl taşları ile yaptığı tablo, gemi, resim ve taş süsleme gibi çeşitli el emeği göz nuru eserler, büyük beğeni toplayıp satın alındı. Sergi kapsamında burada yaptığı eserlerden 100'e yakın satmayı başaran Yazıcı gösterilen ilgiden oldukça memnun.

KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇACAK

Serebral Palsy hastası olan 32 yaşındaki Hasan Yazıcı, yaklaşık 4 ay önce bu kursa başladığını belirterek, 13 Ağustos'ta ise kendi kişisel sergisini açmayı planladığını söyledi. Kursun kendisini çok mutlu ettiğini belirten Hasan Yazıcı, "Her şey çok iyi gidiyor. Ben şuanda çakıl taşları ile sanat yapıyorum. Her çeşit tablo, gemi, yelkenli, diğer süslemeler yapıyorum. Sergi çok iyi geçti, Allah razı olsun herkesten, herkes yardımcı oldu. Fiyatlarda uygun olduğu için satışlar iyi oldu. Zaten burada maksat bir şeyler yapmak. Burada hem yaptık, hem de satma imkanı bulduk." dedi.

Yaptıkça daha iyi öğrendiğini anlatan Yazıcı, kendisi gibi engellilere ise şu tavsiyede bulundu: "Benim gibi arkadaşlara tavsiyem; mutlaka evden çıkın ve faaliyetlere katılın. Çok yararlı oluyor böyle faaliyetler. Bende çok çektim."

Engelli kursiyer Hasan Yazıcı, "Mutlu oluyor musun?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Olmaz mı, olmaz mı? Bunların içinde insan kayboluyor, gidiyor. Heyecan başka oluyor. Birde insan mutlu olduğu yerde olacak, olması gerek. Bende neler çektim, neler ama Allah'a şükür bu günlere kadar geldim."

Serginin sorumlularından ve aynı zamanda usta öğretici Nur Müreva'nın kızı Kübra Müreva ise, şunları söyledi: "Hasan bey annemin kursiyerlerinden biri. Taş kursuna katılmıştı annemin. Burada 200'den fazla eserimiz var. Gerek taş sanatı, gerek filografi ve çini eserlerimiz var. Hasan bey de eserleri ile bize destek verdi ve burada ona bir masa ayırdık. Hem eserlerini burada yapabiliyor, hem de satışını gerçekleştirebiliyor. Aslında bayağı eseri vardı ama sattığı için elimizde yalnızca bunlar kaldı. Hasan bey yaklaşık 4 ay oldu taş sanatı kursuna başlayalı. Kısa zamanda çok aşama kaydetti ve gerçekten çok başarılı oldu. Kendi fiziksel durumu içinde çok etkili oldu ve hem egzersizde yapıyor bu şekilde."
CİHAN
<< Önceki Haber Engeline takılmadan taştan sanat yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER