Engelli arkadaşları için köfte ekmek sattılar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 12 2016
Yakalandığı kas hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan üniversiteli Seda Dil, arkadaşlarının hazırladığı sürprizle büyük mutluluk yaşadı.

Belediye otobüsü ile okuluna gelmek zorunda olan ancak yaşadığı zorluklar nedeniyle zaman zaman eğitimi aksayan Dil için arkadaşları, kampüs içinde köfte-ekmek satarak topladıkları para ile engelli servis aracı aldı. Yaklaşık 100 bin liraya mal olan araç, Fatih Üniversitesi’ne törenle teslim edildi.
Üniversiteli arkadaşlarının ‘köfte şenlikleri’ düzenleyerek topladıkları para ile engelli servis aracı aldıkları Seda Dil, okuluna artık daha rahat gidebilecek. Seda Dil, Beylikdüzü’nde oturan Fatih Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi. Daha önce okula ulaşım konusunda yaşadığı problem nedeniyle gündeme gelmiş ve evinin önünden geçen otobüs hattının yeniden devreye girmesiyle yaşadığı sorun çözülmüştü.
Ancak yakalandığı SMA kas hastalığı nedeniyle zor günler geçiren ve yardımcısının desteği olmadan ihtiyaçlarını karşılayamayan Dil’e güzel haber okul arkadaşlarından geldi. Üniversitenin Toplumsal Duyarlılık Merkezi bünyesinde çalışan gönüllü öğrenciler arkadaşları için harekete geçti. Köfte şenlikleri ve benzeri yardım çalışmaları yürüten Dil’in arkadaşları, 4 yıllık emeklerinin karşılığını aldı. Toplanan gelire üniversitenin mütevelli heyeti de katkıda bulununca 98 bin liralık engelli hizmet aracı projesi hayata geçti. Araç, Fatih Üniversitesi’nde düzenlenen törenle hizmete girdi.
Okuluna belediye otobüsü ile gelebilen ancak yağmurlu havalarda bindiği akülü arabayı kullanamadığı için okula gelemeyen Dil’in sevinci görmeye değerdi. Arkadaşlarının yaptığı fedakarlıktan çok etkilendiğini belirten Dil, “Onların hassasiyeti olmasa bu imkan olmazdı. Çok hassas insanlar. Teşekkür ediyorum onlara” dedi. Servis aracı ile artık okula ulaşımının daha rahat olacağını belirten Dil, “Yağmurlu havada akülü araba kullanamıyordum, hatta okula gelemediğim de oldu. Bu araç evimden alıp okula getireceği için daha kolaylık sağlayacak. Ailem de tabi ki sevindiler. Hava şartlarından dolayı okula gelemiyordum, o yüzden şimdi onla
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!2.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı3.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!
6.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'9.Açıklandı: AİHM'deki Kavala dosyasında yeni gelişme10.Sinan Ateş davasında sıcak gelişme!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







