Engelli baba, engelli oğluna bakabilmek yardım bekliyor

Engelli baba, engelli oğluna bakabilmek yardım bekliyor

Küçükçekmece'de yaşayan yüzde 72 engelli Metin Ateş, yatağa bağımlı oğlu için yardım eli bekliyor. Karısı tarafından terk edilen, sonradan evlendiği Gürcistan uyruklu eşi de sınır dışı edilen Ateş, yürüyemeyen ve konuşamayan oğlunun hayata tutunması için eşine ihtiyacı olduğunu söylüyor. Devlet yetkililerinden sınır dışı edilen ve 6 ay Türkiye'ye girememe cezası verilen eşinin dönmesi için yardım edilmesini istiyor.

Metin Ateş yüzde 72 engelli, oğlu 9 yaşındaki Çetin Ateş de yüzde 85. Eşi tarafından terk edilen Metin Ateş, engelli oğluna bakabilmek, tedavilerini yaptırabilmek için Ankara'dan İstanbul'a gelmiş ancak İstanbul'a gelince kendisine ve oğluna verilen engelli maaşı kesilmiş. Gürcistan uyruklu Marika Talabehishi ile resmi olarak evlenen Ateş, bir darbe de İstanbul'a geldikten sonra yemiş. Resmi evraklarla ilgili randevu almakta 10 gün geciktiği için eşi sınır dışı edilmiş ve 6 ay Türkiye'ye girememe cezası verilmiş.

Engelli oğlu ile ortada kalan Ateş, oğluna çok iyi baktığını ve onunla ilgilendiğini söylediği Gürcistan uyruklu eşinin Türkiye'ye alınması için yetkililerden yardım bekliyor. Ayrıca çocuğunun tedavi masraflarının karşılanması için de hem hayırseverlerin hem de devletin yardım eli uzatmasını istiyor.

Yatağa bağımlı çocuğunun ve kendisinin sağlık durumu hakkında bilgi veren Ateş, şunları söyledi: "Kalp yetmezliği, karaciğerde enzim yüksekliği ve astım hastasıyım, boyun fıtığı da var. Çocuğum da rahatsız, tedavi edilmesi gerekiyor. Akdeniz anemisi var, çölyak var, epilepsi var, zihinsel sorunları var, Akdeniz ateşi hastalığı var. Çocuğu her ay çölyak diyetine almam lazım ama bir gelirim olmadığı için alamıyorum. Engelli maaşı alıyordum, İstanbul'a gelince durdurdular. Oğlumla beraber tekrar başvuru yaptım. Sadece benim maaşımı açtılar, oğlumunkini açmadılar. Bana sebep olarak maaş almamı gösterdiler. Daha önce aldığımı söylediğim halde ilgilenmediler. Bazen ekmek alacak param dahi olmuyor ama çocuğu her ay çölyak diyetine almam lazım. Bazı ilaçlarını almam gerekiyor onu da alamıyorum. Çocuğumun 15-20 milyarlık yıllık masrafı var. 5-6 tane hastalığı var, bunların hepsinin ilacı var."

Eşinin hem engelli oğlunu da bırakarak başkasına kaçtığını anlatan Ateş, "İkinci bir evlilik yapmıştım, resmi nikahımız vardı. Geçici kimlik numarası için başvuru yaptım. Eşimin girdi-çıktı yapması gerektiğini söylediler. Eşim Gürcistan'a gidince 6 ay ceza vermişler, Türkiye'ye giremez diye. Öz annesinin yapmadığı kadar ilgileniyordu çocuğumla. Başında ağladığı günler oldu. Yemez yedirirdi çocuğuma. Bütün sorunlar peş peşe geldi. Bende artık herkes gibi mutlu olmak istiyorum. İkinci evlilikte yüzüm güler diyordum, güzel gidiyordu, eşim hem bana hem çocuğuma bakıyordu şimdi kaldık böylece. Yetkililerden bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyorum. Gerçekten çok zor durumdayım. Çocuğumun 6 ayda bir kanının değişmesi gerekiyor ama yaptıramıyoruz." ifadelerini kullandı.

baba-engelli-ogluna-bakabilmek-yardim-bekliyor-1891179.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Engelli baba, engelli oğluna bakabilmek yardım bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER