"Engelli çocuklarınızın eğitim almasını sağlayın"



Eğitimci Algan Kartal, aileleri tarafından eğitim merkezlerine gönderilmeyen çocukların yaşamlarını anne ve babalarına bağımlı olarak sürdürdüklerini, kendi yaş gruplarının gereği olan aktivitelere ve sosyal ortamlara katılamadıklarını söyledi.

Atatürk Özel Eğitim Okul Müdürü Algan Kartal, evde, aile büyükleri ile yaşayan bireylerin var olan yeteneklerinin de hızla körelmekte ve giderek sosyal yalnızlığa itildiklerine dikkat çekti. Kartal, "Akranlarıyla etkileşimleri de olmayan ya da yetersiz olan engelli bireyler bir arkadaş grubuna ait olma, sevme, sevilme, beğenme ve beğenilme, başarılı olma gibi ruhsal gereksinimlerini karşılayamamaktadırlar. Bu ihtiyaçların karşılanmaması sonucu giderek yalnızlığa itilmekte ve psikolojik rahatsızlıklar açısından riskli bir grup haline gelmektedirler." dedi.

Eğitimin her engeli aşabileceği konusunda toplumun bilinçlendirilmesi için Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bir dizi çalışmalar başlattığını dile getiren Kartal, "Bu kapsamda ilçede engelli envanteri çıkartılacak ve bu engelli çocukların eğitim merkezlerinde verilen eğitimlerden faydalanmaları sağlanacaktır. Buradan ailelerimize çağrımız; engelli çocuklarımızın eğitimine sizler de bizlere destek verin, onları topluma hep birlikte kazandıralım." ifadesini kullandı.
Engelli-cocuklarinizin-egitim-almasini-saglayin-1912481.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber "Engelli çocuklarınızın eğitim almasını sağlayın" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER