Engelli Metehan'ın sertifikasını babası aldı


Doktora götürülemediği için hayatını kaybeden KarsMetehan Gönen'in sertifikasını babası aldı. Kars Belediyesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği, "Doğal Taşları Yapılandırma Kursu" sona erdi. Sertifika töreninde, 22 Kasım 2015'te hayatını kaybeden kursiyerlerden Gönen'in sertifikası babasına teslim edildi.

İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut ve kursiyerlerin de katıldığı programda Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rahim Gönen'e, "Metehan kardeşimiz sadece sizin değil, hepimizin çocuğuydu. Onun acısı hepimizin yüreğine düştü ve bizleri derinden yaraladı. Aramızdan çok erken yaşta ayrılan kardeşimizin geriye bıraktığı eser ise onun daima hatırlanmasına vesile olacaktır. Bizim amacımız bugün bu sertifikayı vererek sizin acınızı deşmek değil, bu acıyı birlikte paylaşarak, yaptığı güzel işleri hep birlikte yâd ederek anmaktır." dedi.

METEHAN'IN ESERİ ATÖLYEDEKİ SERGİDE OLACAK

Kurs eğitmeni Metin Doğrukartal ise geyik figürünü taşa nakşeden Metehan Gönen'in eserini göstererek, "Metehan'ın eseri, bizim için büyük bir anıdır. Biz bunu ebedi olarak onun anısına atölyemize koyacağız. Altına bir plaket yazdıracağız." diye konuştu. Metehan'ı arkadaşlarından Dilan Cavandır da, "Bugün burada onu görmeyi çok isterdim. Metehan, çok iyi bir insandı. Kendisi benim hem ilkokul hem de ortaokul arkadaşımdı. Bu projede birlikteydik ve onu her zaman güler yüzüyle hatırlayacağım. Bize şükretmeyi o öğretti diyebilirim. O bambaşka bir insandı. Biz bir derdimizi anlattığımızda, bize sürekli şükretmemizi söylerdi. Şu an aramızda olmasını ve emeğinin karşılığını almasını çok isterdik." dedi.

Baba Gönen ise şunları söyledi: "Bu belgeyi alırken Metehan için arkadaşlarının bu cümlelerini duyunca çok üzüntü yaşıyorken bir o kadar da mutluluk yaşıyorum. Mete bedensel engelliydi ama herkese yardımcı olma mücadelesiyle yaşadı. Kendisi için hiçbir şey istemiyor, hep insanlara yardımı dokunsun istiyordu. Metehan'ın projelerinde Umre'ye gitmek vardı, kendisi dinine çok bağlı bir insandı. Dernekteki arkadaşlarına namaz kılmayı, Kur'ân–ı Kerîm'i öğretmeye çalışıyor, cuma namazlarını kaçırmıyordu. Vatanına, milletine, devletine bağlı yaşıyordu. Bedensel engeli olsa da bu engelleri, davranışlarıyla ve yaşantısıyla aşmıştı."Engelli-Metehanin-sertifikasini-babasi-aldi-1960632.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Engelli Metehan'ın sertifikasını babası aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER