Engelli sporcular, belediye başkanını bekledi

Engelli sporcular, belediye başkanını bekledi

Katar'da düzenlenen Bedensel Engelliler Atletizm Dünya Şampiyonası'nda yarıştığı 100 metrede dünya ikincisi olan Hamide Kurt ve beraberindeki engelli sporcular, Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 1,5 saat Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'nın gelmesini bekledi.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Atletizm Takımı'nın milli sporcusu Hamide Kurt, büyük bir başarıya imza attı. Katar'da düzenlenen Bedensel Engelliler Atletizm Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Kurt, yarışmada 100 metrede dünya ikincisi oldu. Yarışmada Zübeyde Süpürgeci de dünya dördüncülüğünü elde etti.

Şampiyonanın ardından sporcular, Türk Hava Yolları'nın (THY) uçağı ile Katar'ın Başkenti Doha'dan saat 07.37'de iniş yaptı. İşlemlerini tamamlayan engelli sporcular, saat 8.30 sıralarında pasaport işlemlerini tamamlayarak gümrüklü alanda beklemeye başladı. Aileler de bu sırada dışarıda ellerinde pankartlarla çocuklarının gelişini bekledi. Gümrüklü alanda tekerlekli sandalye üzerinde bekleyen sporcular, Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'nın gelişinin ardından 10.02'de çıkış yaptı. Gazetecilere röportaj veren Çağrıcı, fotoğraf çekiminin ardından bir programa gitmesi gerektiğini söyleyerek sporcuların yanından ayrıldı.

Sporcularımızı tebrik ettiğini dile getiren Çağrıcı, paralimpikte Türkiye'ye dünya ikinciliğini getirdiklerini ifade etti. Çağrıcı, "Bağcılar Belediyesi, Bağcılar ailesi olarak bugüne kadar engellilere vermiş olduğumuz imkan, tanımış olduğumuz fırsat hizmete dönüştü. Emeğe başarıya dönüştü. Onların başarısı aynı zamanda diğer engelli kardeşlerimiz çocuklarımız gençlerimiz için de örnek oldu. Başarıdan sonra birçok engellimiz de spora başlamış oldu. gittiği her yarışmada madalyaları toplayarak gelen atletizm takımımızı engelli kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Konuşmasının ardından Çağrıcı, "Fotoğrafları alın, ben programa gideceğim." diyerek sporcuların yanından ayrıldı.

Dünya ikincisi olan Hamide Kurt, ikinci olduğunu ve Avrupa rekorunu kırdığını söyledi. Yarışmanın çok zor geçtiğini kaydeden Kurt, "Yarı final olarak geçti. Finale kaldım sonra ikinci oldum. Güzel bir duygu. Türkiye'yi temsil ettim. Başkanımıza desteği için teşekkür ediyorum. Rio Olimpiyatını hedefliyorum. Rekoru ben kıracağım." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Engelli sporcular, belediye başkanını bekledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER