Engelli vatandaş, tepe lambası ve sireni ile otomobillere kafa tutuyor


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki belinden engelli Bayram Tekce, kendi tasarladığı engelli aracı ile her gün çarşıya gidip geliyor. Yaklaşık 30 kilometre yol yaptığını kaydeden Tekce, gazetecilerin 'Tehlikeli olmuyor mu?' sorusuna "Tepe lambası ile önlem aldım." dedi.

Erdemir'den emekli olduktan sonra belinden geçirdiği rahatsızlığın ardından yürümekte zorlanan 83 yaşındaki Bayrak Tekce, Antalya' dan aldığı akülü arabasının üstüne önce branda çektirdi. Ardından araçların kendisini fark etmesi amacıyla aracının led lamba ve tepe lambası taktırdı. Emekli işçi, Plajlar mevkisinden Çınaraltı'na kadar günde yaklaşık 30 kilometre yol yaptığını kaydetti.

Bayram Tekce, aracını toplam 7 bin liraya mal ettiğini anlattı. Tekce, "Aracın tasarımı kendime ait. Günde 30 kilometre yol yapıyorum. Trafikte de hazırladığım ışıklardan dolayı sorun yaşamıyorum. Bu araç ile hayatım kolaylaştı." dedi.

83 yaşındaki vatandaş, gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra araçların içine girerek yoluna kaldığı yerden devam etti. CİHAN
<< Önceki Haber Engelli vatandaş, tepe lambası ve sireni ile otomobillere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER