Engelliler Günü kutlandı


3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Çankırı Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Her Çocuk Özeldir' isimli program, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Eldivan Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerin hazırladığı programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, "Günümüzde bir toplumun gelişmişliği, eğitim ve kültür seviyesi artık insana verdikleri önemle belirlenmektedir. Bugün tüm dünyada ve ülkemizde gelişen insan hakları anlayışıyla engelli bireylerin her alandan herkes gibi özgürce ve kolaylıkla yararlanabilmeleri, kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri için her tür imkan sunulmaya çalışılmaktadır. Bu çerçevede hayata dezavantajlı başlamış insanların, dezavantajlarını ortadan kaldırmak için çalışmak sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını görmezden gelmemek, sorunlarına sahip çıkmak, onlar için doğru ve kalıcı çözümler üretmek ve hayatlarını sürdürürken önlerine çıkan engelleri ortadan kaldırmak için çaba göstermek hepimizin görevidir." dedi.

Vali Vahdettin Özcan ise yaptığı konuşmada, sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıkların, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansıması olduğunu söyledi. Vali Özcan, "Diğer bir ifadeyle, engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. Engellilik alanındaki sorunlar sadece engelli bireyleri değil tüm toplumu ilgilendiren ve çözümüne yönelik katılımını gerektiren sorunlardır. Bu çerçevede gerek sorunların tespitinde gerekse de çözümü için ortaya konacak çalışmalarda toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile ortak aklın ürünü çözümler oluşturulması gereklidir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Eldivan Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin tanıtım videosu izlendi ve merkezde kalan engelliler tarafından hazırlanan mehter gösterisi, Çankırı yöresi folklor gösterisi, yaren gösterisi, Hint dansı gösterisi, penguen dansı gösterisi, damat halayı gösterisi ve işaret dili kursiyerleri tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Programa Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Eldivan Kaymakamı Sinan İnaltekin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ziya Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz, daire amirleri, engelliler ve vatandaşlar katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Engelliler Günü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER