Engelliler için kurulan şarj istasyonunun fişini söktüler

Engelliler için kurulan şarj istasyonunun fişini söktüler

Edirne Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hizmete açılan şarj istasyonuna kimliği belirsiz kişi ve kişiler zarar verdi.

Edirne Belediyesi, engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve onların özgürce dışarı çıkabilmelerini sağlamak amacıyla 2 adet şarj istasyonunu hizmete açtı.

İstasyonlardan birisi şehrin en işlek caddesi olan Saraçlar diğeri ise Ayşekadın mevkine kuruldu. Her bir istasyonda üç engelli vatandaş aynı anda araçlarını 35 dakika gibi bir süre şarj edebiliyor. Şarj istasyonlarından birisi hizmete açılmasından 20 gün sonra kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zarar gördü.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, açılışta yaptığı konuşmada istasyonlar için herhangi bir koruma önlemi almaya gerek duymadıklarını belirterek onları Edirne halkına emanet ettiğini söylemişti.

Şarj istasyonlarına verilen zararın ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, engelli vatandaşların şehirde özgürce dolaşabilmelerine yüreği engelli kişilerin engel olduğunu ifade etti.

Göreve geldikleri günden itibaren engellilerin daha rahat yaşayabilmeleri için birçok projeye imza attıklarını ifade vurgulayan Edirne Belediye Başkanı, engelli vatandaşlarında bu kente özgürce dolaşabilme hakkına sahip olduğunu kaydetti.

Verilen zararın en kısa zamanda giderileceğini kaydeden Gürkan, "Ben engelli aracı şarj istasyonlarını tekrar Edirne halkına emanet ediyorum. İçimizde çürük meyveler olacak mı? Evet olacak. Ama biz el ele vererek, herkesin bu kentte özgürce yaşamasını, herkesin birbirinin haklarına saygı göstermesini öğreneceğiz. Unutmayalım ki, her sağlıklı birey potansiyel bir engelli adayıdır." açıklamasını yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Engelliler için kurulan şarj istasyonunun fişini söktüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER