Engelliler kar altında sorunlarını dile getirdi


Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Erzurum'daki 6 engelli sivil toplum kuruluşu temsilcisi, sosyoekonomik haklarında iyileştirme yapılması talebinde bulundu.

Yakutiye ilçesi Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunup saygı duruşunda bulunan engelli STK temsilcileri, daha sonra ortak basın bildirisi okudu. Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Sadullah Efe, engellilere yönelik olumsuz bakış açısının değiştirilmesini istedi. Efe, son yıllarda engellilere yönelik kısmı iyileştirmelerde bulunulmasına karşılık yaşadıkları mağduriyetlerin devam ettiğini söyledi.

Toplumda eşit şartlara sahip olamanının üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Efe, şunları söyledi: "Ülkemizde tahminen 9 milyon dolayında engelli yaşamaktadır. Engelliler sosyal ve siyasi katılımda olduğu kadar, ulaşım, istihdam ve eğitim alanlarında da toplumun diğer kesimleriyle eşit koşullara sahip değildir. Engelli ailelerinin ekonomik zorluk içerisinde yaşama mücadelesi vermektedir. Mevcut sistem engelliyi ve ona bakmak zorunda olan ailesini asgari yaşam koşullarının altında bir gelirle yetinmek durumunda bırakmaktadır." CİHAN
<< Önceki Haber Engelliler kar altında sorunlarını dile getirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER