Engelliler Meclis'te seslerini duyurmaya çalıştı


Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Tasarı'da yaşlılara tanınacak hakkın engellilere de tanınmasını isteyen engelliler, Meclis'e gelerek seslerini duyurmaya çalıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, engelli vatandaşlarla birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Tasarı'da yaşlılara tanınacak hakkın engellilere de tanınmasını isteyen Bekaroğlu, bir ülkede devletin, vatandaşlarının kimseye ihtiyaç duymadan yaşamlarını devam ettirecek çalışma ortamı sağlaması gerektiğini ifade etti.

"Yaşlılık, engellilik veya başka nedenle iş bulamıyorsa o insan, insanca yaşayacağı gelire kavuşması en doğal hakkıdır. Yardım, lütuf değil." diyen Bekaroğlu, 65 yaşını dolduranların ve engellilerin birer birey olduğuna dikkat çekti. Bu kişilere çok az yardım yapıldığını, bu yardımın, bütün aile gelirleri hesaplanarak verildiğini anlatan Bekaroğlu, sadece bu kişilerin kendi gelirlerinin hesaplanarak, asgari ücretin yarısının ölçü alınmasını istedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Turan Hançerli ise 2013 yılında yapılan değişiklikle 2022 sayılı Yasa'da büyük bir yanlışlık yapıldığını, on binlerce engellinin maaşının kesildiğini, ödenen maaşların faiziyle geri alındığını söyledi.

2013 yılında yapılan kanun değişikliğiyle getirilen hane halkı kriterinin kaldırılması için mücadele eden 171 engelli sivil toplum kuruluşu olduklarını dile getiren Hançerli, Meclis Genel Kurulu'nda tasarının görüşmelerinde verilecek önergeyle, sadece engellinin gelirine bakılması kriterinin getirilebileceğini kaydetti. Hançerli, bu yapıldığında yüz binlerce kişinin hayır duasının alınacağını, hak ihlaline son verileceğini vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Engelliler Meclis'te seslerini duyurmaya çalıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER