Engelliler yangına müdahale eğitimi aldı

Engelliler yangına müdahale eğitimi aldı

Çankırı Belediyesi, engelli çocukları her alanda aktif hale getirmek ve doğal afetle mücadele yöntemlerini öğretmek amacıyla yangın eğitimi verdi. Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'ne bağlı engelli öğrenciler İtfaiye Müdürlüğü'ne gelerek hem eğlendi hem de yangın söndürme eğitimi aldı.

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Salonu'nda, İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci tarafından yangının nasıl söndürüldüğü ve itfaiye teşkilatının nasıl çalıştığı konularında engelli öğrencilere bilgi verildi. Öncelikle yangına dayanıklı ve ısı geçirmez özel kıyafetler giyen engelli öğrenciler, itfaiye araçlarına binerek, eğlenceli dakikalar geçirdi.

Engelli öğrenciler, daha sonra maket evde çıkan yangına müdahalede bulundu. Engelli çocuklara yangın söndürme işlemi uygulamalı bir şekilde gösterildi.Tatbikat sırasında yangın tüplerini başarıyla kullanan engelliler alkış topladı.Yangın merdivenine çıkan engelli öğrenciler, yükseğe çıkarak yüksek yerlerdeki yangınlara nasıl müdahale edildiğini de öğrenmiş oldu.

Yangın söndürme hortumlarını kullanan engelliler, itfaiye erlerinin yardımı ile de temsili çıkan yangına söndürmek için çaba gösterdi. İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, yangın, deprem gibi afetlerde engelli çocukların herkesten daha fazla yardıma ihtiyacı olacağını dile getirdi. Semerci, engelli çocukların itfaiyeyi tanımasının ve acil durumlarda temel hayat kurtarma bilgilerine sahip olmasının çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekti.

İtfaiye erleri ile birlikte yangın söndürme tatbikatına katılan engelliler yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiğini öğrendiklerini ve eğlenceli bir zaman geçirdiklerini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Engelliler yangına müdahale eğitimi aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER