Engellilere işkence yapan kadın görevli, serbest bırakıldı


Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan gençlik, eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çocuklara kötü muamele yapan kadın görevli, gözaltına alındı. Görevli emniyetteki ifadesinin ardından savcılığın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde meydana gelen olay, dün kamuoyuna yansıdı. Rehabilitasyon merkezinde bakım elamanı M.A.'nın engelli çocuklara yaptığı işkenceler sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir kişi tarafından yayımlanmıştı. Görüntüde kadın görevlinin, engelli çocuklara hakaretler edip dövmesi, hortumla su tuturak ıslatırken kahkahalar atması, bir erkek görevlinin de tehditlerde bulunarak kahkahalara eşlik etmesi cep telefonuyla görüntülenmişti.

Bu gelişmeler üzerine Kocaeli Valiliği, olayın 2 yıl önce gerçekleştiğini ve suç duyurusunda bulunulduğunu bildirmişti. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: "Görevlendirilen soruşturmacının iddiayla ilgili incelediği ilk görüntüler ve bilgiler çerçevesinde ve olayın yaklaşık 2 yıl öncesine ait olduğu, bakım elemanı olarak çalışan bir görevlinin 2 ayrı yer ve zamanda 2 ayrı çocuğumuza, göstermesi gereken sevgi ve ilgi çerçevesinde yaklaşmadığı, kabul edilemez ve izah edilemez davranışta bulunduğu görülmektedir. Devletimizin şefkatli kollarına emanet edilen bu çocuklarımıza nasıl davranacakları konusunda bütün personelimize gerekli eğitimler sürekli verilmektedir. Elde edilen ilk bulgular çerçevesinde, bakım elamanı olarak görev yapan kişinin aldığı eğitim ve sorumluluk doğrultusunda davranmadığı üzüntü ile görülmüştür. Hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personelin kurumla ilişiğinin kesilerek, şirketine bildirilmiştir. Soruşturma sonucuna göre Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak olup, sorumluluğu ve ihmali tespit edilen diğer görevliler hakkında da yasal işlemler tereddütsüz uygulanacaktır. Bizlere emanet edilen çocuklarımıza yapılan bu kabul edilemez davranıştan dolayı üzüntü duymaktayız. Yürütülmekte olan soruşturma en kısa sürede tamamlanacak olup, sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Polis ekipleri de harekete geçerek kadın görevli M.A.'yı dün akşam saatlerinde gözaltına aldı. Görevlinin emniyetteki ifadesinin ardından savcılığın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.Engellilere-iskence-yapan-kadin-gorevli-serbest-birakildi-1968516.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Engellilere işkence yapan kadın görevli, serbest bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER