Engellilerin çalıştığı Ç'engel Cafe, Sakarya Caddesi'nde açıldı


Çankaya Belediyesi'nin engel sözcüklerinden türetilen Ç'engel Cafe'nin açılışı CHP milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Çalışanlarını engelli vatandaşların oluşturduğu kafe Sakarya Caddesi üzerinde hizmet verecek.

Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğindeki açılış töreninde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli engelli derneklerinden gelen üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çankaya Belediye binasının altında gün boyu hizmet verecek kafede engelli çalışanların yanı sıra bir de sosyal hizmet uzmanı da görev yapacak. Engelli gençler üzerlerindeki kıyafetlerin rengini taşıyan masalara gelen müşterilere hizmet edecek.

Kafede çalışan kişiler görevlerinin yanı sıra becerilerini geliştirmek, yeteneklerini ortaya çıkarmak için düzenlenen sosyal etkinlik programlarına katılacak. Tiyatro halk oyunları, Latin dansları, fotoğrafçılık ve ebru sanatına kadar pek çok alanda eğitim alan gençler, tiyatroya, sinemaya, çevre gezilerine, yaz tatiline de gidecek.

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ HAYATLA BÜTÜNLEŞTİREN BİR PROJE"

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen konuşmasına Ankara'daki patlamayı lanetleyerek başladı, terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara da Allah'tan rahmet diledi. Taşdelen, "Ç'engel Cafe çok güzel bir sorumluluk projesi. Engelli kardeşlerimizin çalıştığı, engelli kardeşlerimizi hayatla bütünleştiren bir proje." dedi.

"6 AYLIK DÖNEMLERDE 10 KURSİYERE 120 GÜN 960 SAAT UYGULAMALI TEKNİK EĞİTİM"

Engelliler için önemli projeleri gerçekleştiren bir belediye olduklarına işaret eden Taşdelen şunları dile getirdi: "Bu anlamda zihinsel engellilerin rehabilitasyonu amacıyla kurulan bu proje sağlıklı kentler birliği tarafından da ödül almış bir proje. Biz bu proje ile zihinsel engelli gençlerin toplumun diğer kesimleri tarafından da daha iyi tanınması, anlaşılması engelli olan ve olmayan bireylerin ortak bir mekanda oluşmasını hedefliyoruz. Çengel Cafe'de 6 aylık dönemlerde 10 kursiyeri 120 gün 960 saat uygulamalı teknik eğitimin ardından mezun olanlara servis elemanı, yardımcı servis sertifikası veriyoruz. Kursu başarıyla tamamlayanlar konaklama işletmeleri kafeterya, pastane, restaurant, yemek fabrikaları ve ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde çalışma imkanı sağlayacağız. Yani bu proje engelli vatandaşlarımız için bir istihdam projesi."

ENGELLİ GENÇ PATLAMAYA İLİŞKİN SİYASİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Kafenin çalışanı engelli genç Çağrı Özmen ise Ankara'da yaşanan patlamayı eleştirerek siyasilere tepki gösterdi. CİHAN
<< Önceki Haber Engellilerin çalıştığı Ç'engel Cafe, Sakarya Caddesi'nde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER