Engellilerin çektiği fotoğraflar 'Engelsiz Bakış' sergisinde


Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD) Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli bireylerin çektiği fotoğrafları 'Engelsiz Bakış' sergisiyle beğeniye sundu.

Eker Meydan'daki serginin açılışında konuşan BUÇAD Yönetim Kurulu Başkanı Başak Yeğin Biçer, farklılıkların ve çeşitliliklerin çok önemli bir hazine olduğunu vurgulayarak, toplumun her kesimini engelliler konusunda duyarlı olmaya davet etti. Biçer, "Kişinin herhangi bir engelinin olması, onu sarışın ya da esmer olmaktan farklı yapmaz. Dolayısıyla hayatın her kesiminde engelli bireylerin kendilerini toplumdan farklı görmemesi, böyle bir hissiyatın içine girmemesi gerekir. Bunu sağlayacak olan bizleriz. Toplumun her kesiminin bu konuda aynı duyarlılığa sahip olması gerekiyor. Gelin engelleri birlikte kaldıralım." dedi.

Fotoğraf sergisi ile engellilerin hayatın her yerinde var olduğunu göstermeyi amaçladıklarını ifade eden Başak Yeğin Biçer, "Gelin bu fotoğraflarda var olan engelsiz bakış açısını Bursa'dan tüm Türkiye'ye yayalım" şeklinde konuştu. BUÇAD olarak, bu tarz etkinliklerle kamuoyunda farkındalık yaratmaya devam edeceklerinin altını çizen Biçer, yakın zamanda çeşitli projeler ile kamuoyunun karşısında olacaklarını sözlerine ekledi.

BUÇAD'ın çok önemli bir çalışmaya imza attığını dile getiren Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör ise, "Sergiyi gezdiğimde oldukça etkilendim. Fotoğraflar gerçekten düşündürücü. Şöyle ki, engelli bireyler her türlü zorluğa rağmen hayata sıkı sıkı tutunuyor. Düşündürücü olan kısmı ise, kimin engelli olduğu. Tüm zorluklara rağmen hayatın içerisinde var olduklarını göstermeye çalışanlar mı yoksa engelli bireylerin sorunlarına karşı duyarız olanlar mı" diye konuştu. Son yıllarda devletin engelliler ile ilgili birçok yasayı yürürlüğe geçirdiğini ifade eden Güngör, toplumun her kesiminin duyarlı olması halinde engellerin ortadan kalkacağını söyledi.

BUÇAD'ın engellilerin sorunlarını ifade etme yolunda ciddi bir sorumluluk üstlendiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt da, "Engelli bireylerin hayata daha sıkı tutunabilmeleri için bizlere çok önemli görevler düşüyor. BUÇAD bu konuda gerekeni fazlasıyla yapıyor" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Engellilerin çektiği fotoğraflar 'Engelsiz Bakış' sergisinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER