EPC Hastanesi, obez tedavisi gören hastaları Dr. Akova ile buluşturdu


Türkiye'de obezite tedavisinin önemli isimlerinde biri olan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Atilla Akova, mide küçültme ameliyatı yaptığı hastalarıyla bir araya geldi.

Adana Özel EPC Hastanesi tarafından düzenlenen ve 1. Ulusal Opr. Dr. Atilla Akova ve Hastalarının Buluşma Etkinliği'nde obez tedavisiyle hayata tutunan hastalar, kendileri için hazırlanan yemekleri doyasıya yiyerek zayıflamanın keyfini çıkardı. Özel EPC Hastanesi Obezite Cerrahi Merkezi Direktörü Dilek Yalçın Yazıcı tarafından organize edilen etkinliğe Opr. Dr. Akova'nın hastalarının yanı sıra Yönetim Kurulu Başkanı Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Aladdin Pekedis ve diğer doktorlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Opr. Dr. Akova, bugüne kadar yaptığı ameliyatlarla bin 300 obez hastasının zayıfladığını söyledi. Mobil Obezite'nin (ileri derecede şişmanlık) vücut kitle endeksi ile değerlendirilen bir terim olduğunun altını çizen Opr.Dr. Akova, "İleri derecede şişmanlığın cerrahi harici tedavisi yoktur. Çeşitli yöntemlerle kilo verenlerin yüzde 95'i aynı kiloyu kısa sürede maalesef geri almaktadırlar." dedi. Obezitenin çağın en büyük hastalıklarından biri olduğunu ifade eden Akova, yaşam şartlarının obeziteyi tetiklediğini ifade etti.

Uzman Diyetisyen Çağla Günaydın da hastalara obezite ameliyatından sonra ki beslenme tedavisinin öneminden bahsetti.

Etkinlikte hastalar adına Şükran Şen üzerinde, 'Yeni hayatımızın mimarı, bizlere yeni bir yaşam imkânı sunan sevgili doktorumuz Atilla Akova'ya sonsuz teşekkürlerimizi sunarız' yazılı bir teşekkür belgesi sundu. CİHAN
<< Önceki Haber EPC Hastanesi, obez tedavisi gören hastaları Dr. Akova... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER