Eraydın Fransa'da, Büyükakçay Gürcistan'da zirvede


Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) turnuvasında Başak Eraydın Fransa'da, Çağla Büyükakçay ise Gürcistan'da zirveye çıktı.

Milli tenisçi Başak Eraydın, Fransa'daki zorlu ITF turnuvasında çiftler şampiyonu oldu. Fransa'nın Biarritz kentinde düzenlenen 100 bin dolar ödüllü ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) toprak kort turnuvasında ter döken milli tenisçi Başak Eraydın, çiftler kategorisinde şampiyonluğa erişti.

21 yaşındaki Eraydın ve Belaruslu ortağı Lidziya Marozava, çekişmeli maçların ardından çıktıkları finalde Reka-Luca Jani / Stephanie Vogt ikilisini 6-4, 6-4'lük set skorlarıyla geçerek kupaya uzandı.

Son dönemin dikkat çeken oyuncularından biri olan Başak, çiftler kariyerinin en büyük zaferine uzanırken, müzesine 11. kupasını ekledi.

BÜYÜKAKÇAY GÜRCİSTAN'DA ŞAMPİYON

Bu arada milli tenisçi Çağla Büyükakçay da Gürcistan'daki ITF turnuvasında zafere uzandı. Gürcistan'ın Batum kentindeki ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) turnuvasında ter döken 25 yaşındaki milli tenisçi Çağla Büyükakçay, çok üstün bir performans sergilediği haftanın sonunda şampiyonluğu kucakladı.

2 numaralı seribaşı olarak raket salladığı turnuvayı set yitirmeden tamamlayan Büyükakçay, finalde Rus Alena Tarasova'ya şans tanımadı. Rakibini 6-2, 6-0'lık rahat bir galibiyetle geçen Çağla, yaklaşık bir buçuk yıllık kupa özlemini gidermiş oldu.

25 bin dolar seviyesinde dördüncü kez olmak üzere toplamdaki yedinci ITF tekler zaferine uzanan Büyükakçay, bir sonraki mücadelesini Bulgaristan'ın Dobriç kentindeki toprak kort turnuvasında verecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Eraydın Fransa'da, Büyükakçay Gürcistan'da zirvede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER