Erbek'ten HSYK 2. Başkanı'na tepki: Hukuksuz karara perde yapmaya çalışılıyor


Adana ve Hatay'da MİT TIR'larını durdurdukları için tutuklanan 4 savcıdan Süleyman Bağrıyanık'ın avukatı Aziz Erbek, HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz'ın 4 Haziran'da yaptığı açıklamayı 'tam bir skandal' olarak değerlendirdi.

HSYK 2. Dairesi'nin Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıoğlu haklarında kovuşturma izni vermesi sonrası Mehmet Yılmaz'ın "Yakın bir geçmişte Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, İzmir, İstanbul Casusluk, Hanefi Avcı, İlhan Cihaner, Ahmet Şık, Nedim Şener soruşturma ve davalarında hep birlikte gördük, izledik ve ders aldık." şeklindeki sözlerine tepki gördü. Erbek, "Bu açıklamayla sözünü ettiği 'soruşturma ve yargılamalarda yapılan hatalardan ders çıkardık', diyerek müvekkilimizi de peşinen suçlu ilan etmiştir. Söz ettiği soruşturmada mağdur olduğunu düşündüğüm kişilere selam gönderme, onların desteğini almaya çalışıp müvekkilimiz hakkında verilen hukuksuz karara perde yapmaya çalışılmaktadır." dedi.

2. Daire Başkanı'nın bu sözlerinin gelişi güzel yapılmış bir açıklama olmadığını dile getiren Erbek, şunları söyledi: "Seçim öncesi bir yerlerin planları ile yapılan uygulamalara nasıl bağlı kalındığını ve uygun davranıldığını göstermektir. Hukuksuz uygulamalara maruz bırakılarak cezaevinde tutulan savcıların bunun farkında olduğunu söylemek gerekiyor. Verilen kararı savunur mahiyetteki bu açıklama, kararın hukuki olduğuna güvenmediklerini savunma güdüsüyle yapılmıştır. Kararlarını savunma ihtiyacı hissettiklerini göstermektedir." CİHAN
<< Önceki Haber Erbek'ten HSYK 2. Başkanı'na tepki: Hukuksuz karara perde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER