Erbil, uçak seferlerini iptal eden Bağdat'tan rahatsız


Erbil Uluslararası Havaalanı Genel Müdürü Telar Fayek, Bağdat'ın, "Rusya'nın Suriye'ye düzenleyeceği hava operasyonlarını gerekçe göstererek Erbil uçak seferlerini iptal etmelerinden rahatsız olduklarını" ifade etti.

Dün gece Bağdat merkezi hükümetinden alınan bir karara göre, Erbil ve Süleymaniye'nin tüm uçak seferleri 48 saat süreliğine iptal etti. Daha önce 23 Kasım tarihinde de aynı karar alınmıştı.

Bağdat merkezi hükümeti, Rusya'nın Suriye'ye atacağı füzeleri gerekçe göstererek Kürt yönetimin şehirlerinde bulunan uçak seferleri iptal ediyor. Bağdat'ın uygulamalarından kuşkulandığını belirten Fayek, "Bağdat'ın aldığı kararların siyasi olduğunu düşünüyorum. Rusya'nın Suriye'de düzenleyeceği bir operasyon yolcularımızın hayatını tehlikeye atmamalı. Bağdat'tan daha ciddi bir tavır bekliyordum." ifadeleri kullandı.

Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesini dikkat çeken Fayek, "Türkiye azıcık bir sınır ihlalı için Rus uçağını düşürdü. Biz, Rusya'nın atacağı füzeler için uçak seferlerimizi iptal ediyoruz. Bağdat'ın bu konudaki tavrına kuşkuyla yaklaşıyorum. Alınan karalar, hem yolcularımızın korkuya kapılmalarına sebebiyet veriyor hem de uçak şirketlerinde rahatsızlık oluşturuyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Erbil, uçak seferlerini iptal eden Bağdat'tan rahatsız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER