Erdal İnönü, vefatının 8. yılında anıldı

Erdal İnönü, vefatının 8. yılında anıldı

Türkiye'nin önde gelen siyasi isimlerinden İsmet İnönü'nün oğlu Erdal İnönü, vefatının 8. yılında anıldı.

Şişli Belediyesi, Erdal İnönü'nün vefatının 8. yılında Şişli Kent Kültür Merkezi'nde bir söyleşi programı düzenledi. Söyleşiye, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Barolar Birliği Genel Sekreteri Güneş Gürseler, Devlet Eski Bakanı Fikret Ünlü, Disk eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü ve kız kardeşi Özden Toker de katıldı.

Programda, Erdal İnönü'nün yeğeni ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, amcası Erdal İnönü ile ilgili anılarını anlattı. Etkinlikte Şişli Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu belgesel de gösterildi.

Bahar Feyzan moderatörlüğünde gerçekleşen "Anılarda Erdal İnönü" söyleşinde Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Gazeteci Musa Ağacık'ın Erdal İnönü ile ilgili anılarını anlattı.

'AMCAM SİYASETİ İSTEĞİYLE BIRAKAN İLK POLİTİKACIDIR'

Hayri İnönü, "Amcam siyaseti kendi isteğiyle bırakan ilk politikacıdır. Kendi isteğiyle ayrıldığı gibi, köşesine çekilmedi. Üniversitede bilim tarihi dersi verdi. Hayatının sonuna kadar çalışan ve çalışmayı seven bir insan. O görev verilince görevini yapardı. En önemli özelliğiydi. Politikaya çağrıldığı zaman hayır demeyerek görev üstlendi. Fizikçi olmasından kaynaklı olarak planlı hareket ederdi." dedi.

'İNONÜ'YÜ ANLATTILAR'

Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü ise "Birlikte çok güzel günler yaşadık. İnsan olarak mükemmel, çok sevecen ve ön yargısı olmayan, kolay iletişim kurabilen, çok çalışan birisiydi." ifadesini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da, "Erdal İnönü çok yönlü ve çok çalışkan biriydi. En uzak yerlere gitmesi gerektiği söylendiğinde yüksünmez bunu görev bilinci ile yerine getirirdi." diye konuştu.

Söyleşiye katılan gazeteci Fikret Bila, "Erdal İnönü çok değerli bilim adamıydı. Siyasetçi olarak da bilim adamından beklenmeyecek kıvraklıkta bir siyasetçiydi." değerlendirmesinde bulundu. Gazeteci Güneri Civaoğlu da, "Erdal İnönü hırçın sert, kutuplaştırıcı kişiliğe sahip olmadığı gibi politikası da bu yönde olmadı." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Erdal İnönü, vefatının 8. yılında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER