Erdem Başçı'dan önemli açıklama

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, şu an için tek faize geçilemeyeceğini vurguladı. Başçı, “Geniş faiz koridoru oynak dönemlerde bize yardımcı oldu. Şokların nasıl bir hal alacağı görene dek tek faize geçmemek daha doğru.” dedi.

Erdem Başçı'dan önemli açıklama

Başçı, Enflasyon Raporu-I 2016 tanıtım toplantısında tek faiz tartışmalarına değindi. Başçı, şunları kaydetti: 

“Tek faize geçebilir miyiz, geçmeli miyiz? O sorunun cevabı henüz değil. O geniş faiz koridoru, oynak dönemlerde bize yardımcı oldu. Şokların nasıl bir hal alacağını görene kadar tek faize geçmemek daha doğru.”

Başçı, “2016’da iç talebin 2015’e göre güçleneceğini, dış talebin jeo siyasi gerilime rağmen Avrupa odaklı toparlanacağını tahmin ediyoruz.“ dedi. Enflasyon Raporu-I 2016 tanıtım toplantısında ilaveten bu sene makro ekonomik tedbirlerin ve cari açıkta iyileşmenin devam edeceğini öngördüklerini vurguladı.

ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 7,5

Merkez Bankası 2016 enflasyon tahminini yüzde 7,5 olarak yeniledi. Kurum, daha evvel bu oranın yüzde 6,5 olabileceğine işaret etmişti. Başçı, “Enflasyonu 2016’da yüzde 7,5, 2017’de yüzde 6, 2018’te yüzde 5 olarak öngörüyoruz. Enflasyon tahminimiz bu sene için yüzde 70 ihtimalle yüzde 6,1 ila yüzde 8,9 aralığında olup orta nokta yüzde 7,5’tir.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Erdem Başçı'dan önemli açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER