Erdoğan'ın İmralı planı ne? Yandaş gazeteci Abdulkadir Selvi yazdı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 27 2025
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20 Liderler Zirvesi'nin ardından uçaktakilerin sorularını yanıtlamış ancak CHP'nin İmralı kararı sorusuna kaçamak yanıt vermişti. Uçaktakilerden Abdulkadir Selvi Erdoğan'ın bu tutumunu MKYK toplantısında da sürdürdüğünü ve bunu neden yaptığını açıkladı.
Meclis'te süreç kapsamında kurulan 'Milli Birlik ve Dayanışma Kardeşlik Demokrasi Komisyonu' PKK Lideri Öcalan ile görüşmek için İmralı'ya gitme kararı aldı. Söz konusu karardan önce en çok merak edilen konu CHP'nin de İmralı'ya gidecek olan heyete üye verip vermeyeceği olmuştu. CHP heyete üye vermeyeceğini açıkladı, heyet CHP'siz bir şekilde İmralı'ya gitti ve Öcalan ile görüştü.
Görüşmeye dair net bir açıklama yapılmadı. Gözler Milli Birlik ve Dayanışma Kardeşlik Demokrasi Komisyonu tarafından bir sonraki toplantıda bu tutanakların yayımlanıp yayımlanmayacağına çevrildi.
ERDOĞAN CHP SORUSUNA KAÇAMAK YANIT VERMİŞTİ
Güney Afrika'daki G20 Liderler Zirvesine katılan Erdoğan yurda dönerken uçaktakilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'a merak edilen soru da yöneltildi. Halktv'nin haberine göre sürecin başından bu yana 'tam olarak sahiplenmedi' eleştirilerinin odağında olan, İmralı ziyareti konusunda daha önce yaptığı açıklamada topu komisyona atan Erdoğan, CHP'nin tavrı hakkında yorum yapmadı.
NEDENİNİ SELVİ DUYURDU
CHP'nin aldığı kararın ardından Erdoğan'ın sert şekilde bu kararı eleştireceği bekleniyordu ancak bu olmadı. Uçaktakilerden Abdulkadir Selvi Erdoğan'ın bu tavrının nedenini duyurdu. Selvi de Erdoğan'ın bu konu hakkında bir yorumda bulunmasını beklediğini ve yorum yapılmamasının kendisinin de dikkatini çektiğini söyledi.
"Ama manşet çıkarma merakıyla gazetecilerin beklediği CHP’ye yönelik bir değerlendirme yapmadı, en ufak bir eleştiride bulunmadı. Erdoğan’ın bu tavrı dikkatimi çekti. Beni şaşırtan nokta burasıydı"
Selvi'ye uçaktaki diğer isimler ile yaptığı sohbetlerin ardından Erdoğan'ın bu tavrının aslında bir strateji olduğunu anladığını yazdı. Erdoğan komisyon çalışmaları tamamlanana kadar CHP'nin devam etmesini önemsediğin, y
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!8.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


