Erdoğan 6 yıl sonra Gülen'le aynı kelimeyi kullandı

Mavi Marmamara saldırısından sonra Fethullah Gülen'in "Keşke diplomasi sonuna kadar kullanılsaydı" sözlerine 2014 yılında sert çıkan Erdoğan 3 gün önce yaptığı açıklama ile Gülen'in sözlerine geldi.

Erdoğan 6 yıl sonra Gülen'le aynı kelimeyi kullandı

"DİPLOMASİ.."

2010 yılında Gazze'ye yardım götürürken İsrail askerlerinin silahlı saldırısına uğrayan Mavi Marama gemisi dünya gündemine oturdu. 9'u Türk 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan sonra İsrail Türkiye ilişkileri bozuldu. O dönem Fethullah Gülen, yaptığı açıklamada "diplomasi keşke sonuna kadar kullanılsaydı" demiş ve Erdoğan'ın büyük tepkisini almıştı. Erdoğan miting meydanlarında Gülen ve hizmet hareketine ile ilgili sert sözler sarf ederek; "İsrail’in Mavi Marmara’dan dolayı bu yardım teşkilatına kini var. Pensilvanya’nın da aynı sebeple bu kuruluşa kini var. Ne diyordu otoriteden izin almalılardı. Otorite kim? Güneydeki sevdikleri mi yoksa biz mi? Eğer otorite Türkiye’de bizsek biz zaten izni verdik ama bunlara göre İsrail!" demişti.
 
Şimdi Türkiye İsrail ile anlaştı. Mavi Marmara'da şehit olanların yakınları ve organizatör olan İHH, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. Gelen tepkilere sert karşılık veren Erdoğan şok etkisi yapan o sözleri kullandı: "Giderken Bana mı sordunuz. Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten oraya gerekli yardımı Gazze'ye bugüne kadar yaptık, yapıyoruz. Filistin'e yaptık, yapıyoruz. Ama bunları da yaparken, bizler bir yerlere gövde gösterisi olsun diye değil her şeyi uluslararası diplomasi neyse bu diplomasi içinde yaptık yapıyoruz."

PEKİ FETHULLAH GÜLEN 2010 YILINDA NE DEMİŞTİ?

Erdoğan bu sözleriyle Mavi Marmara için "diplomasi keşke sonuna kadar kullanılsaydı" diyen Fethullah Gülen ile aynı çizgiye gelmiş oldu. Fethullah Gülen Mavi Marmara'nın yöntemini eleştirerek "otoriteden izin alınması" gerektiğini belirtmiş, kendisine AKP'den gelen eleştirilerden sonra da "Ben dedim ki diplomasi keşke sonuna kadar kullanılsaydı. Kaba kuvvetle işin üzerine gidilmeseydi... Bugün de olsa aynı şeyi söylerim. Diplomasi sonuna kadar kullanılmalıydı." açıklamasında bulunmuştu.
<< Önceki Haber Erdoğan 6 yıl sonra Gülen'le aynı kelimeyi kullandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER