Erdoğan’a hakaretten yargılanan HSBC’nin genel müdürü için karar verildi

2013’teki Gezi Parkı protestoları sırasında Twitter hesabından bir tweeti retweet ettiği için AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiası ile hakkında dava açılan HSBC Bank Genel Müdürü Süleyman Selim Kervancı beraat etti.

SHABER3.COM

O tarihte başbakan olan Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Hakim, Erdoğan’ın avukatlarının davadan feragat ettiklerine dair dilekçe sunduklarını tutanağa geçti. Mahkeme sanığın suç kastı ile hareket etmediğini gerekçe göstererek beraatine karar verdi.

İstanbul Anadolu 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan sanık Süleyman Selim Kervancı ve avukatları Deniz Ketenci ile Aslı Kibar katıldı. Hakim Hilal Körüklü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarının davadan feragat ettiklerine dair dilekçe sunduklarını tutanağa geçti. Savunmasını yapan Kervancı, HSBC bankasının genel müdürü olduğunu belirterek, “Halen işime devam etmekteyim” dedi.



Olay tarihinde Twitter’e girdiğinde bir gazetecinin bir videoyu tweet olarak paylaştığını gördüğünü Kervancı, “Günün yoğunluğu nedeniyle izleyemeyeceğim için kaydetmek amacıyla retweet ettim. Amacım sadece videoyu kaydedebilmek, sonrasında da günün yoğunluğu bittiğinde dönüp izlemekti. Zaten söz konusu tarihte de Twitter’da 30 takipçim vardı. Herhangi bir paylaşım yapmadım. Video ile ilgili yorum yapmadım” dedi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan idddianamede, sanığın, Gezi olaylarının yaşandığı 6 Haziran 2013 tarihinde bir gazetecinin Twitter üzerinden paylaştığı videoyu retweet ederek o tarihte Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği belirtiliyordu. İddianamede şüpheli Kervancı’nın, “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyordu.
<< Önceki Haber Erdoğan’a hakaretten yargılanan HSBC’nin genel müdürü... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER