Erdoğan: AB'nin sona yaklaştığını görüyorum, müzakereleri referanduma götürebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında yaptığı açıklamada AB süreci için referandum sürecinin olabileceğinin sinyalini verdi.

SHABER3.COM

TRT World Forum'un kapanış oturumunda konuşan Erdoğan şöyle dedi:

"5 daimi üye dönemi geçti"

BM, adalet arayışına hâlâ cevap oluşturamamıştır. BM, Kıbrıs konusunda da bir şey yapamadı. 

Suriye'de yaşananlar, Afganistan, Yemen çözüme kavuşmadı. Bütün her yerde adalet çökmüş. İsrail kabul etmedikten sonra BM'de kimse bir şey söyleyemiyor. 5 tane daimi ülkeden bir tanesi 'hayır' diyorsa mesele bitiyor.

Olması gereken 5 daimi üye dönemi geçti. Neden? Bu 2. Dünya Savaşı şartlarıydı. Aynı şartları yaşamıyoruz. Yeni bir dönüşüm, değişime gitme zamanıdır. Yeni dönüşüm- değişimde, 193 üyenin de içinde yer alacağı, dönüşümlü olarak daimi üye sıfatı alması lazım. Onun için de ben diyorum ki dünya beşten büyüktür. hele hele birden büyüktür. Uygulamalar böyle değil.

Sömürgeci bir mantıkla mücadele verenlere karşı Türkiye küresel güçleri yanına toplayarak bir adım atmanın gayretinde.

Geçici üyelerin Birleşmiş Milletler'de kıymeti yok. Sadece daimi üyelerin kararına göre elini kaldırır indirir. Geçici üye olsan ne yazar olmasan ne yazar. Sadece ' BM geçici üye' diye bir sıfat kazanırsın. 

"AB'nin sona yaklaştığını görüyorum"

AB'nin sona yaklaştığını görüyorum. Bir an önce yaklaşılsa da istikametimizi çizsek diyorum. Hala bizi oyalıyorlar. Böyle bir zulüm olamaz. Alacaksanız alın, almayacaksanız yolumuza bakalım. Sayın Merkel'e de açık açık söyledim. Biz AB'yi parçalamak için yaratılmadık ya.

AB için referandum sinyali

Bize düşen de 81 milyona gitmek ne karar veriyor ona bakmak. Her doğru her yerde konuşulmaz."
<< Önceki Haber Erdoğan: AB'nin sona yaklaştığını görüyorum, müzakereleri... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER