Erdoğan: Angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağıyla ilgili, "Bugün sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen aidiyeti belli olmayan bir savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir. Böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ıstırabını yaşıyoruz. Türkiye'nin komşularıyla başka bir ülkeye karşı düşmanlığı söz konusu değildir. Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkında herkes saygı göstermelidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir resepsiyon verdi. Resepsiyonda yatığı konuşmada Erdoğan, Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağıyla ilgili "Bugün sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen aidiyeti belli olmayan bir savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir" değerlendirmesinde bulundu. Antalya'da toplanan G20 zirvesinde terörizmle mücadele konusunda kararlı bir tutum ortaya koyulduğunu ifade eden Erdoğan, bu konuda tüm dünyaya güçlü bir mesaj verdiklerine inandığını söyledi. Erdoğan, "Suriye meselesine adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmadan ne mülteci ne de terör sorunun önüne geçilemeyeceğini herkesin görmesi gerekiyor. Esed rejimi ve onu destekleyen ülkeler Viyana ruhuyla uyuşmayan yeni saldırılara giriştiler." ifadelerini kullandı.

Bayırbucak Türkmenleri'nin yaşadığı bölgeye yoğunlaşan saldırıları şiddetle kınayan Erdoğan, "Orada bizim akrabalarımız, soydaşlarımız var. Bu soydaşlarımız şu anda sınıra doğru gelmeye başladı." dedi. Erdoğan, "Bugün sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen aidiyeti belli olmayan bir savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir. On defa uyarılmasına rağmen maalesef ihlalini devam ettirmekte ısrarını sürdürmüştür. Bunu üzerine F16'larımız tarafından yapılan müdahale sonucu 2 uçaktan birisi düşürülmüştür." diye konuştu.

'HADİSE, ANGAJMAN KURALLARI ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİ'

"Böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ıstırabını yaşıyoruz. Bu hadise angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin komşularıyla başka bir ülkeye karşı düşmanlığı söz konusu değildir. Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın.Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkında herkes saygı göstermelidir. Türkiye, Suriye'de muhalif grupları samimiyetle destekliyor. Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu bölge, DAİŞ'in bulunduğu bir bölge kesinlikle değildir. Kimse kimseyi kandırmasın.DAİŞ'i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır." ifadelerini kullandı.

'MİT TIRLARI BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM GÖTÜRÜYORDU'

"MİT TIR'ları ihanetini biliyorsunuz değil mi?" diye soran Erdoğan, "Hala utanmadan, sıkılmadan bunları gazetelerine başlık yapanlar var. İşte o TIR'lar bizim Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım götüren TIR'lardı. Bazıları diyor ki, 'Başbakan Erdoğan, diyordu ki, onların içinde silah yok'. Yahu varsa ne olacak, yoksa ne olacak? Ne diyoruz biz? 'Oraya insani yardım götürüyoruz.' Kim onlar? Mağdur, mazlum, bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz. Ülkemizin, hükümetimizin ve şahsımın aleyhine bir algı oluşturmak adına bu yardımları sabote edenleri milletimizin asla affetmeyeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER