Erdoğan: Bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlendiklerinde öncelikle eğitim, sağlık, adalet ve emniyet diyerek yola çıktıklarını söyledi. Erdoğan, "Şu anda ana muhalefetin başında olan zatın, sosyal sigortaların başında olduğu dönemi lütfen bir araştırın, hastanelerimizin hali neydi. Bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset, hizmetle yapıyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek hizmet binası açılışına katıldı. Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve partililer katıldı.

'BAYANLARA HAKARET ETMEKLE PRİM YAPMIYOR SİYASET, HİZMETLE YAPIYOR'

Ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlendiklerinde öncelikle eğitim, sağlık, adalet ve emniyet diyerek yola çıktıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, halk nezdinde en çok memnuniyet kazanan hizmetlerin başında ise sağlık ve eğitim olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Şu anda ana muhalefetin başında olan zatın sosyal sigortaların başında olduğu dönemi lütfen bir araştırın, hastanelerimizin hali neydi. Bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset, hizmetle yapıyor. Acil servislerde insanların nasıl can çekiştiğini çok iyi biliriz. Vatandaşın doktorun verdiği ilacı alamadığı dönemi iyi biliriz. Bırakın odalarda tuvaleti, katta tuvalet hepsi kan revan içinde. O dönemi iyi biliriz. Kimdi o zaman genel müdür, bu beyefendi. Biz seni çok iyi tanırız. Cemaziyelevvelini çok iyi biliriz. Hastalara senet imzalatılır, senet ödenmezse o kişi hastanede rehin tutulurdu. Öldü değil mi, ölü bile eğer parası ödenmezse morgda rehin tutulurdu. Bu ülke o dönemleri gördü. Öyle herkes istediği hastaneye gidemezdi. İşçini ayrı memurun ayrı meslek kuruluşlarının ayrı hastaneleri vardı. Bunu tabi 30 yaşın altı bilmez. Öyle hekimliği filan görülmüş duyulmuş şeyler değildi." dedi.

'ŞİMDİ HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR'

Gecikmeli olarak şehir hastanelerini yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Ülkemiz dört bir yanında yeni sağlık yatırımları sürüyor. Şimdi hayalim gerçekleşiyor. Neydi o hayalim biliyor musunuz? Şehir hastaneleri. Hamt olsun gecikmeli de olsa bu şehir hastanelerimizi yapıyoruz. Şu anda 18 farklı şehirde 23 katrilyon lira yatırım maliyeti olan şehir hastanelerimizin inşası süratle devam ediyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin dünyanın dört bir yanından hasta kabul edecek bir duruma geldiğini dile getiren Erdoğan, "Eskiden bizim insanlarımızdan imkanı olanlar teşhis ve tedavi için yurt dışına giderdi, şimdi yurt dışından buraya geliyorlar. Ham olsun alan el olmaktan çıktık, veren el haline geldik. Sağlık alanında da hizmet talep eden durumunda hizmet veren komuna ulaştık." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin önündeki vizyonuyla geleceğe baktığını ifade eden Erdoğan "Türkiye birilerinin göstermek istediği veya terörle perdelemeye çalışıldığı gibi krizlerin pençesinde kıvranan bir ülke değildir olmayacaktır. Sağlıkta ve diğer alanlarda hedefleriniz doğrultusunda kararlı adımlarla ilerliyoruz, ilerlemeye de devam edeceğiz. Hem terörle mücadele edeceğiz hem bölgemizdeki krizler karşısındaki insani duruşumuzu muhafaza edeceğiz. Hem de 2023 hedefimize ulaşacağız. Bunların hiç biri diğerlerinin alternatifi değildir. Türkiye bunların her birini ayrı ayrı yürütecek güce, dirayet ve kararlılığa sahiptir. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutalım."

'TERÖR ÖRGÜTLERİNE BU ÜLKEDE MÜSAADE EDİLMEYECEK'

"Bu vatanın üzerinden hiç kimse operasyon düşünmesin. Düşünen şuanda olduğu gibi bedelini öder." diyen Erdoğan, "Devlet içinde devlet olmaz. Neymiş paralel devlet. Sene 1999, kaç Pensilvanya'ya git. Orada bazı tohumlar at. Kendini gizle, 'acaba Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl ele geçiririz'. Niye kaçtın, ne işin var orada? Gel o zaman. Türkiye'ye gel, niye gelmiyorsun? Suçsuzsan buraya gel, niye gelmiyorsun? Birileri koruma altına mı aldı seni, ne işin var orada gel. Zaten bunlarda imam çokmuş. Hepsi de kaçıp gidiyor. Bir kısmı zaten cezaevinde, bir kısmı değişik ülkelerde dolaşıyor. Ne demiştik inlerine gireceğiz. Girdik giriyoruz, girmeye devam edeceğiz. Ve tek devlet bizim devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Başka bir devlet tanımıyoruz. Legal görünüm altında illegal terör örgütlerine bu ülkede müsaade edilmeyecek." ifadelerini kullandı.

'SAĞLIKÇILARA YÖNELİK SÖZLÜ VE FİİLİ SALDIRILAR ASLA KABUL EDİLEMEZ'

Millete en üst standartta sağlık hizmeti sunabilmek için gece gündüz çalışan sağlıkçıların her türlü teşekkürü ve de takdiri ziyadesiyle hakkettiğini söyleyen Erdoğan, "Her yerde olduğu gibi bu büyük camia içerisinde yanlış yapılanlar olabilir, yanlış yapanlar da olabilir. Bu tür yapılan yanlışları tevessül edenlere amirlerinden, güvenlik güçlerinden, adaletten önce camianın kendisinin hesap sorduğuna inanıyorum. Ama daha önemlisi zaman zaman sizlere yanlış yapıldığını duyuyorum, takip ediyorum. Acil servislerde, polikliniklerde, kliniklerde, doktorlarımıza, hemşirelerimize, idari personelimize yönelik sözlü ve fiili saldırılar asla kabul edilemez. Bunlar da insani değildir, bunlar vicdani değildir, onun için de bu tür yanlış yollara sapanları da özellikle uyarmak istiyorum. Hiçbir gerekçe insanlara sağlık hizmeti vermek için canını dişine takan bu kardeşlerimize yönelik saldırıları mazur gösteremez. Sağlık çalışanlarımız, özellikle terörle mücadelenin yoğun olarak sürdüğü yerlerde ve tabiat şartlarının zorlu olduğu bölgelerde gerçekten çok büyük başarı hikayeleri yazıyorlar. Cizre'de 13 kez roketle, defalarca silahlı saldırıya uğrayan hastanemiz 'ki açılışını bizzat kendim yaptım' ve orda görev yapan personelimiz hizmetlerine hiç ara vermeden devam etmişlerdir. Burası roket yedi demediler, yine devam ettiler. Sur'daki hastanemiz, benzer şartlarda hizmetlerini sürdürdü. Şırnak'ta, Nusaybin'de, Yüksekova'da ve diğer bölgelerimizde kendi hayatlarını tehlikeye atarak hayat kurtarma mücadelesi veren kahraman sağlıkçılarımıza bu vesileyle sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından hastanenin açılışını yapan Erdoğan, daha sonra alandan ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER