Erdoğan kendi başdanışmanını yalanladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan kendi başdanışmanını yalanladı

Ankara'daki saldırıda aktif rol oynayan 3 isim olduğunu açıklayan Erdoğan, "Faili PYD ve YPG, tereddütümüz yok." dedi.

Erdoğan, ABD Dışişleri bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin Ankara saldırısıyla ilgili açıklamaları üzerine ise "Beni Kirby ile muhatap ederseniz yanlış olur. Biraz sonra sayın Obama ile görüşmem olacak. Saat 5'te. Bunları değerlendireceğiz." yorumunu yaptı.



BAŞDANIŞMANINI YALANLADI

Erdoğan Başdanışmanı Recep Malkoç'un Kayyımın atandığı Bugün Gazetesi'ne verdiği röportaj "İncirlik ABD Uçaklarına Kapatılabilir" başlığıyla gazetenin birinci sayfasından çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada Malkoç'u yalanladı. Erdoğan, Şeref Malkoç için " O açıklamayı yapması doğru değil yanlıştır. Bu açıklamayı yapacak yer bellidir.  Bu hükümetin yetkisinde olan bir durum. Kendisi hukukçu kimliğiyle konuşmuştur." dedi.

Malkoç ne demişti?

"İncirlik'i kapatabiliriz"

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, İs­lam coğ­raf­ya­sı­nı ve Os­man­lı­'yı par­ça­la­ma­yı he­def­le­yen Bi­rin­ci Dün­ya Sa­va­şı­'nın as­lın­da hâ­lâ de­vam et­ti­ği­ni, sı­ra­da­ki aşa­ma­nın ise Kürt­le­r'i bö­lüp par­ça­la­mak ol­du­ğu­nu be­lir­ten Mal­koç, “On­dan son­ra bel­ki Tür­ki­ye­'yi de bö­lüp par­ça­la­mak is­te­ye­cek­ler­dir. Bu­nun içe­ri­sin­de Rus­ya var, İran var, ma­ale­sef dost ve müt­te­fik bil­di­ği­miz ül­ke­ler de va­r" de­di.

Mal­koç, PYD-YPG'­yi te­rör ör­gü­tü ola­rak gör­me­di­ği­ni açık­la­yan AB­D'­ye kar­şı alı­na­bi­le­cek ön­lem­ler kap­sa­mın­da İn­cir­lik Üs­sü­'nün Ame­ri­kan uçak­la­rı­na ka­pa­tıl­ma­sı­nın söz ko­nu­su ola­bi­le­ce­ği­ni söy­le­di.

Baş­da­nış­man söz­le­ri­ni şöy­le sür­dür­dü: “Bi­ze dost ol­ma­sı ge­re­ken­ler düş­man­lık ya­pı­yor­sa onun ted­bi­ri alı­nır. Sa­de­ce Ame­ri­ka de­ğil, Tür­ki­ye aley­hi­ne fa­ali­yet gös­te­ren kim­se ge­re­ken ted­bir alı­nır. Bu­nu İn­cir­lik ile sı­nır­lı tut­ma­mak ge­re­kir. Tür­ki­ye­'nin im­kân­la­rı çok ge­niş. ABD Su­ri­ye­'de Tür­ki­ye aley­hi­ne Rus­ya ile bir­lik­te ha­re­ket edi­yor. Bu­nun iza­hı var mı? Yüz­le­ri ka­ra­ra­cak, kı­za­ra­cak­tır. Tür­ki­ye hak­lı­dır ve bu hak­lı­lı­ğı­nı dün­ya­da­ki her plat­form­da an­la­ta­cak­tı­r" di­ye ko­nuş­tu.

<< Önceki Haber Erdoğan kendi başdanışmanını yalanladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER