Erdoğan bırakıyor mu: İşte tartışmayı ateşleyen ilginç 'koruma' düzenlemesi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 20 2024
Yapılan değişiklikle Koruma Hizmet Müdürlüğü’nün koruyacağı kişiler arasına "Cumhurbaşkanlığı yapmış kişiler" de eklendi. Bu durum Erdoğan’ın yeni dönemde cumhurbaşkanı olarak devam etmeyeceği şeklinde yorumlandı.
Resmi Gazete’de 14 Eylül’de yayımlanan değişiklikle Koruma Hizmet Müdürlüğü’nün koruyacağı kişiler arasına “Cumhurbaşkanlığı yapmış kişiler”in de eklendi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzası ile bundan böyle özel eğitimli koruma birimi, Cumhurbaşkanı ve aile fertleri ile “Cumhurbaşkanlığı yapmış kişileri” de koruyacak.
ERDOĞAN BU DEĞİŞİKLİĞİ NEDEN YAPTI?
Kronos'ta yer alan habere göre Karar yazarı hukukçu Figen Çalıkuşu, yapılan değişikliğe dikkat çekerek, “Peki, bu değişikliği Erdoğan neden yaptı? Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül için mi? Yoksa kendisi için mi? Sürekli bir erken seçim tartışması gündemi işgal ederken, 14 Eylül tarihli Resmî Gazetede yayınlanan bu değişiklik bana çok önemli gözüktü. Bunun Erdoğan’ın yeni dönem için yaptığı stratejisinin bir ön hazırlığı olabileceğini düşündüm. Cumhurbaşkanı olarak devam etmeyecek mi acaba? Çünkü eğer Cumhurbaşkanı olarak kalacak olsa idi niye böyle bir değişikliğe ihtiyaç duysun ki…” ifadelerini kullandı.
BAŞKANLIKTAN VAZ MI GEÇİLECEK?
15 Temmuz rejiminin KHK ve Kararnameler ile şekillendirildiğini belirten Çalıkuşu, “1 No’lu ‘Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ en esaslı olanı idi… Yeni rejimin yönetim usulünü biçimliyor, kurumlar Cumhurbaşkanlığına bağlanıyordu. Bu 1 No’lu CB Kararnamesinde yıllar içinde değişiklikler yapıldı, halen de yapılıyor. En son değişikliklerden birini de 14 Eylül 2024 tarihli Resmî Gazete’de gördüm. Bu değişikliğin çok önemli anlamları olabileceğini düşünüyorum. Ama önce daha geriye giderek oradan bugüne gelmek gerek… Zira bu son değişikliğin 2019 yılına dayanan bir geçmişi var” dedi.
KÜLLİYEYE BAĞLI ÖZEL KORUMA BİRİMİ KURULMUŞTU
<Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz3.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı4.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı5.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var8.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...


